Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerika susirūpino ekologija

JAV prezidentas Barackas Obama nepamiršta savo pažadų saugoti planetą, leisdamas valstijoms priimti griežtus įstatymus dėl automobilių dujų išskyrimo ribojimo ir planuodamas naujo Klimato kaitos pasiuntinio paskyrimą.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Obama pajudėjo iš vietos dėl griežtesnių dujų išmetimo standartų automobiliams, panaikindamas bet kokias abejones to, kad jam rūpi ekologija.

Pirmą kartą pasirodydamas Baltųjų rūmų Rytiniame kambaryje, Obama instruktavo naują Aplinkos apsaugos agentūros vadovą dėl Busho administracijos valdymo persvarstymo, kuriuo buvo blokuojami Kalifornijos prašymai dėl griežtesnių dujų išskyrimo standartų lengvosioms transporto priemonėms.

Tokie veiksmai aiškiai parodo, kad Barackas Obama imsis aplinkos apsaugos aktyvisto vaidmens su niekada nematytu entuziazmu JAV valdžios viršūnėje. Ir tai parodo ne vien tai, kad jis rūpinasi planetos apsauga, bet ir nacionaliniu bei ekonominiu saugumu.

„Mano administracijos strategija sieks pakeisti mūsų priklausomybę nuo užsienio naftos, kuriant naują energetikos ekonomiką, kuri sukurs milijonus naujų darbo vietų“, – sako jis.

Per vakarykštę televizijos ceremoniją, Obama taip pat pasiuntė žinią, kad baigėsi metai, kuomet JAV kartu su tarptautinėmis pastangomis išsisukinėdamos žaidė kovą su globaliniu atšilimu.

„Mes aiškiai sakome pasauliui, kad Amerika pasiruošusi prisiimti lyderio pozicijas“, – sako jis.

Naujas Klimato kaitos pasiuntinio pareigas perims Todas Sternas, kuris patarinėjo buvusiam prezidentui Billui Clintonui dėl globalinio atšilimo ir buvo glaudžiai susijęs su Kyoto sutartimi Buenos Aires klimato kaitos derybomis. „Mano administracija nebeneigs faktų“, – sako Obama.

„Dėl savo saugumo, ekonomikos ir mūsų planetos, mes turime atrasti drąsos ir keistis“, – sako Barackas Obama.

Obama taip pat įsakė transporto departamentui parengti nurodymus, kurie padėtų automobilių industrijai atitikti Kongreso pernai išleistą įstatymą, kuriuo siekiama sumažinti mylių vienam galonui standartus 2011 metų automobilių modeliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius