-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečiai reikalauja iš naujo tirti Rusijos kišimąsi į prezidento rinkimus

Daugiau kaip 50 tūkst. amerikiečių pasirašė peticiją, ragindami Kongresą kurti nepriklausomą komisiją, kuri išsiaiškintų Rusijos kišimąsi į JAV prezidento rinkimus, nes tai yra bandymas pažeminti demokratiją.
2016-ųjų Vladimiro Putino metinė spaudos konferencija
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos prezidentas užsakė programišių atakų ir manipuliavimo žiniasklaida kampaniją, siekdamas padėti laimėti Donaldui Trumpui, sakoma paviešintoje Amerikos žvalgybos ataskaitoje, tačiau išrinktasis prezidentas teigia neįžvelgiąs kibernetinių atakų poveikio rinkimų eigai.

Išrinktasis JAV viceprezidentas Mike`as Pence`as tikina, kad išrinktasis prezidentas D. Trumpas aiškiai pasakė, kad naujoji administracija nuo pat pirmų dienų imsis ryžtingų veiksmų prieš kibernetines atakas, kad ateityje apgintų amerikiečių saugumą. D.Trumpo pereinamosios komandos pareigūnai taip pat sako – pusantros valandos trukęs susitikimas nacionalinės žvalgybos direktoriumi, Centrinės žvalgybos agentūros, Federalinio tyrimų biuro ir Nacionalinio saugumo agentūros vadovais buvo nuoširdus, D.Trumpas klausinėjo ir negailėjo gerų žodžių žvalgybininkams.

D.Trumpui įteiktoje 50-ies puslapių žvalgybos ataskaitoje teigiama, kad Rusijos federacijos prezidentas ir vyriausybė stengėsi, kad D.Trumpas turėtų daugiau šansų rinkimuose, kai Maskvai tapo aišku, kad Hillary Clinton gali tikėtis pergalės, pradėta kampanija stengiantis paveikti rinkimus – padėti D.Trumpui, kenkti H.Clinton. Nurodoma, kad Vladimiras Putinas asmeniškai užsakė kibernetinių atakų ir klaidinimo žiniasklaidoje kampaniją.

Tačiau D.Trumpas tą neigia. Ir šis jo nenoras pripažinti žvalgybos išvadas gerokai paliktino Kongreso demokratus, kurie dar garsiau reikalauja, kad būtų sudaryta abiems partijoms atstovaujanti komisija Rusijos kišimuisi tirti. To reikalauja ir 50 tūkst. peticiją pasirašiusių amerikiečių. Tuo tarpu respublikonai laikosi nuomonės, kad tirtų jau egzistuojančios komisijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius