Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Amerikiečiai: Rusijos aviacija atakavo JAV palaikomas pajėgas rytinėje Sirijoje

Rytinėje Sirijos dalyje JAV palaikomos pajėgos pranešė, kad pirmadienį Rusijos aviacija bombardavo jų pozicijas dideliame gamtinių dujų telkinyje, neseniai atkovotame iš islamistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS).
SDF kovotojai Sirijoje
SDF kovotojai Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis Sirijos demokratinėmis pajėgomis (SDF), Deir az Zoro provincijoje firmos „Conoco“ eksploatuojamame dujų telkinyje per Rusijos aviacijos smūgį žuvo vienas jų kovotojų ir dar du buvo sužeisti. Rusijos gynybos ministerija šį pranešimą paneigė.

SDF šį didžiausią Sirijos naftos telkinį iš IS islamistų perėmė šeštadienį.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai SDF kaltina Rusiją atakavus jos kovotojus naftos ir dujų turtingoje Deir az Zoro provincijoje, kurioje Rusijos palaikomos Sirijos režimo pajėgos vykdo atskirą puolimą prieš IS kovotojus.

Sirijos režimo pajėgos ir SDF varžosi, norėdamos pirmos iš IS islamistų perimti džihadistų kontroliuojamus naftos ir dujų telkinius ir sukeldamos nerimą dėl galimo šių dviejų grupių ir jas palaikančių supergalių konflikto.

JAV ir Rusija į pagalbą savo partnerėms nusiuntė specialiąsias pajėgas ir palaiko jų vykdomą puolimą agresyviais aviacijos smūgiais.

Pentagonas praėjusią savaitę apkaltino Rusijos naikintuvus atakavus SDF pajėgas. Tuo metu Rusija pareiškė, kad jos pajėgos buvo dukart apšaudytos iš SDF užimtos teritorijos.

JAV ir Rusija į pagalbą savo partnerėms nusiuntė specialiąsias pajėgas ir palaiko jų vykdomą puolimą agresyviais aviacijos smūgiais.

SDF kovotojai tęsia puolimą prie rytinės Eufrato pakrantės Deir az Zore, o Sirijos režimo kariai daugiausia kovoja šios upės vakarinėje pakrantėje.

Praėjusią savaitę Sirijos režimo ir jas palaikančios regiono šiitų pajėgos persikėlė į kai kurias rytinės pakrantės dalis ir jose susidūrė su nuožmiu IS džihadistų pasipriešinimu.

„Jie masiškai praranda kovotojus“, – sakė Vokietijoje gyvenantis Omaras Abu Layla iš Deir az Zoro, gaunantis informacijos iš vietos šaltinių.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ duomenimis, nuo praėjusios savaitės, kai perkirto Eufrato upę, susirėmimuose su džihadistais žuvo 72 Sirijos vyriausybės pajėgas palaikantys kovotojai ir septyni Rusijos kariai.

Rusijos gynybos ministerija pripažino, kad sekmadienį tame rajone žuvo vienas iš jos generolų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius