-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečių jūreiviams Irane liepta prieš kamerą vaidinti patenkintus

Dešimčiai JAV karinio jūrų laivyno jūrininkų, kurie buvo sulaikyti Irane, buvo liepta prieš kamerą vaizduoti laimingus ir patenkintus. Tai CNN atskleidė JAV gynybos pareigūnas, susipažinęs su naujausia informacija po jūreivių apklausos.
JAV jūrininkai Irane
JAV jūrininkai Irane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV jūrininkas, kuris Irano paskelbtoje filmuotoje medžiagoje atsiprašo už amerikiečių klaidą, paleistas teigė, kad jis juto spaudimą pasakoti, kaip gerai su jais elgėsi iraniečiai. Nėra aišku, ar jam buvo tiesiogiai liepta atsiprašyti, teigė pareigūnas.

Iranas teigė, kad su į jo teritorinius vandenis įplaukusiais amerikiečiais buvo elgiamasi pavyzdingai. Tačiau gynybos pareigūno teigimu, 9 vyrai ir viena moteris buvo psichologiškai spaudžiami. 

Irano televizija po jūrininkų paleidimo paviešino filmuotą medžiagą, kurioje – klūpintys ir rankas ant galvų sunėrę jūrininkai. Kitame klipe – vienas iš amerikiečių, atsiprašantis Irano už įplaukimą į jo teritorinius vandenis. Prieš paskelbiant šį įrašą JAV valdžia teigė, kad nėra už ką atsiprašinėti Teherano.

CNN rašo, kad aiškėja, kodėl kateriai įplaukė į Irano vandenis. Įgula nusprendė „nukirsti kampą“ ir atsigriebti už prarastą laiką plaukiant iki planuoto degalų papildymo punkto. Nėra aišku, ar jie turėjo mažiau degalų nei įprasta.

Pakeitę kursą jie netyčia įplaukė į Irano vandenis, teigia pareigūnai. Vienam kateriui iškilo problemų su varikliu, todėl jie abu sustojo jų išspręsti – vis dar nežinodami, kad pernelyg arti pridreifavo prie Irano Farsi salos.

VIDEO: JAV jūrininkas atsiprašo Irane

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius