Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Amerikiečių laivo įgula įveikė piratus (atnaujinta 20.08 val.)

Remiantis Pentagono duomenimis, teigiama, kad JAV laivo įgula atsiėmė piratų užgrobtą laivą. Taip pat pranešama, kad vienas piratas yra įgulos priežiūroje, o kiti trys piratai iššoko iš laivo.
Adeno įlankoje suimti piratai
Adeno įlankoje suimti piratai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Su JAV vėliava plaukiojantis laivas, priklausantis Danijos laivybos bendrovės „Maersk“ Jungtinėse Valstijose veikiančiai antrinei kompanijai, trečiadienį buvo pagrobtas prie Somalio krantų su 20 JAV piliečių įgula, pranešė „Maersk“.

Konteinervežis laivas „Maersk Alabama“ buvo „užpultas piratų ir tikriausiai pagrobtas“ maždaug 5 val. Grinvičo (8 val. Lietuvos) laiku, sakoma kompanijos pranešime.

„Su JAV vėliava plaukiojančio laivo įgulą sudaro 20 JAV piliečių. Jis priklauso ir yra eksploatuojamas Jungtinėse Valstijose veikiančios (kompanijos) „Maersk Line Ltd.“ – nurodė „Maersk“.

Laivas buvo užpultas, kai plaukė į Kenijos uostą Mombasą, maždaug už 500 kilometrų nuo Somalio krantų. Tai jau šeštasis Somalio piratų užpultas laivas pastarosiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius