-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikietis apkaltintas dėl grasinimų nužudyti J.Bideną, kelias aukšto rango demokrates

Mičigano valstijos generalinė prokurorė antradienį pareiškė kaltinimus jaunam amerikiečiui dėl grasinimo nužudyti prezidentą Joe Bideną, Atstovų Rūmų pirmininkę demokratę Nancy Pelosi ir valstijos gubernatorę demokratę Gretchen Whitmer.
Joe Bidenas ir Nancy Pelosi
Joe Bidenas ir Nancy Pelosi / ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.

Sausio mėnesį 21 metų Joshua Doctoras platformoje „iFunny“ paskelbė „virtinę grasinančių komentarų“, nurodė Mičigano generalinė prokurorė Dana Nessel išplatintame pranešime.

Tose žinutėse J.Doctoras rašė, kad nušaus išrinktus pareigūnus, ir tai taps „katalizatoriumi“ naujai Amerikos rezoliucijai.

VIDEO: Amerika sugrįžo, bet yra papildomų sąlygų

D.Nessel pranešime taip pat rašoma, kad J.Doctoro išmaniajame telefone rasta informacijos, kaip pasigaminti bombą ir kur rasti reikalingų medžiagų.

J.Doctoras antradienį pats pasidavė pareigūnams. Jam pareikšti kaltinimai dėl grasinimo surengti teroristinį aktą ir kompiuterio naudojimo nusikalstamai veikai įvykdyti. Už šiuos kaltinimus jam gali būti skirta iki 20 metų nelaisvės.

J.Doctoras pirmą kartą prieš teisėją turėtų stoti balandžio 8 dieną.

JAV vyriausybė sausio pabaigoje paskelbė visos šalies mastu įspėjimą apie terorizmo pavojų dėl potencialios prieš vyriausybę nusistačiusių vidaus ekstremistų, nenorinčių matyti J. Bideno prezidentu, grėsmės.

Sausio 20 dieną savo inauguracinėje kalboje J. Bidenas pažadėjo duoti atkirtį „politinio ekstremizmo, baltųjų viršenybės šalininkų judėjimo ir vidaus terorizmo iškilimui“.

Dviem savaitėmis anksčiau, sausio 6-ąją, šimtai buvusio prezidento Donaldo Trumpo šalininkų, tarp kurių buvo radikalių grupių narių, šturmavo JAV Kapitolijų Vašingtone, siekdami neleisti patvirtinti lapkritį vykusių prezidento rinkimų, kuriuose J.Bidenas įveikė D.Trumpą, rezultatų.

2020 metų spalį agentai sužlugdė sąmokslą pagrobti G.Whitmer, kurį rezgė nedidelė ultradešiniųjų grupuotė, nepatenkinta dėl koronaviruso pandemijos Mičigano gubernatorės įvestais suvaržymais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius