-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikietis D.Cowartas prisipažino siekęs nužudyti Obamą

Amerikietis Danielis Cowartas pirmadienį prisipažino rengęs virtinę nužudymų: planuota nužudyti kelis afroamerikiečius, taip pat ir tuomet kandidatu į prezidentus buvusį Baracką Obamą, pranešė JAV teisingumo departamentas.
Rasistai Schlesselmanas ir Cowartas
Rasistai Schlesselmanas ir Cowartas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tenesio gyventojas, D.Cowartas sakė, rengęsis kartu su Paulu Schlesselmanu žudyti dešimtis žmonių, parinktų pagal rasinius požymius, o tų žudynių kulminacija būtų buvusi B.Obamos nužudymas.

„Nors žmogaus teisių apsaugos srityje pasiekta didžiulė pažanga, šis sunkiai įsivaizduojamas sąmokslas primena, kad neapykantos kurstomas smurtas vis dar per daug paplitęs mūsų šalyje“, – sakė Thomas Perezas, Piliečių teisių skyriaus prokuroro padėjėjas.

21-erių D.Cowartui gresia kalėjimas nuo 10 iki 75 metų, o 19-mečiui P. Schlesselmanui, kuris savo kaltę pripažino sausį, – 10 metų.

Abu jie buvo suimti 2008-ųjų spalį Tenesyje dėl ginklų laikymo, grasinimo kandidatui į prezidentus ir sąmokslo apiplėšti ginklų parduotuvę. Jiedu tarėsi, kaip nužudyti 88 žmones ir nukirsti galvas dar 14-ai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius