-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikoje sutuoktinių pora įtariama įvaikių iš Rusijos kankinimu

Dar vienas skandalas, susijęs su vaikų iš Rusijos žiauriu kankinimu, kilo Jungtinėse Valstijose, pranešė sekmadienį televizijos kanalas „Rossija 24“, remdamasis Amerikos Kolorado valstijos naujienų tinklalapiu.
Edelwina ir Stevenas Leschinsky
Edelwina ir Stevenas Leschinsky. / coloradoan.com nuotr.

Rusijos žurnalistai gavo medžiagos iš baudžiamosios bylos, iškeltos sutuoktinių porai – 46 metų Edelwinai ir 43-ejų Stevenui Leschinsky. Trijų seserų iš Rusijos įtėviai kaltinami žiauriu elgesiu su dukterimis.

Kol kas nepranešami mergaičių vardai. Tik žinoma, kad joms nuo 12 iki 14 metų ir kad gyvena jos Larimero miestelyje, Kolorado valstijoje. Pasak tyrėjų, byloje nurodomi mažiausiai keturi epizodai.

Rusijos prokuratūros duomenimis, iki 2006 metų, kai Rusija sugriežtino vaikų įvaikinimo taisykles užsienio piliečiams, įtėviai Amerikoje nužudė 12 vaikų iš Rusijos.Mergaitės pasakoja, kad tėvai mušė jas už mažiausią neklusnumą ir sugalvodavo žiaurių bausmių. Pavyzdžiui, vertė daryti atsispaudimus, pakišę po jomis lentas su styrančiomis vinimis.

Vaikai paimti iš jų įtėvių, sutuoktiniai Leschinsky laukia, kada baigsis tyrimas kalėjime, pažymi „Rossija 24“.

Kaip jau pranešta, po virtinės tragiškų incidentų su Rusijos vaikais, įvaikintais Jungtinėse Valstijose, Rusija iškėlė klausimą sudaryti sutartį su JAV dėl įvaikinimo.

Rusijos prokuratūros duomenimis, iki 2006 metų, kai Rusija sugriežtino vaikų įvaikinimo taisykles užsienio piliečiams, įtėviai Amerikoje nužudė 12 vaikų iš Rusijos. Nuo to laiko buvo sužinota dar apie tris panašius atvejus.

Paskutinis lašas, perpildęs Rusijos kantrybės taurę, buvo incidentas dėl 9-erių Artiomo Saveljevo. Berniuko įmotė balandžio 8 dieną išsiuntė jį vieną iš JAV į Maskvą, įdėjusi jam į kišenę raštelį, kad atsisako vaiko.

Po to Rusijos URM vadovas Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Rusija ketina sustabdyti Rusijos vaikų įvaikinimą JAV piliečiams, kol bus sudaryta atitinkama dvišalė sutartis, kurioje būtų aiškiai išdėstytos įsivaikinimo sąlygos, atsakomybė ir amerikiečių šeimų įsipareigojimai.

Valstybės Dūma posėdyje gegužės 7 dieną apsvarstė galimybę laikinai sustabdyti Rusijos vaikų įvaikinimą JAV piliečiams, bet susilaikė nuo kreipimosi į šalies vadovybę.

Tuo tarpu liepos pabaigoje Rusijos švietimo ir mokslo ministerija pranešė, kad Rusija ir JAV galutinai apsisprendė dėl įvaikinimo sutarties teksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius