-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikoje vyras ir jo sūnūs apkaltinti sąmokslu vykdyti džihadą

Amerikoje vienas vyras, jo du sūnūs ir dar keturi žmonės kaltinami sąmokslu vykdyti džihadą iš pietinių valstijų, kurio tikslas – atakuoti kitas valstybes, pranešė JAV pareigūnai.
Danielis Boydas
Danielis Boydas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuos septynis atsakovus didžioji prisiekusiųjų žiuri apkaltino trečiadienį, o pirmadienį federalinė policija juos areštavo Šiaurės Karolinos valstijoje, sakoma JAV teisingumo departamento pranešime.

Tarp areštuotų vyrų, kurių amžius – nuo 20 iki 39 metų, yra šeši JAV piliečiai. Dar vienas yra legaliai JAV gyvenantis asmuo. Iš karto po arešto jie stojo prieš federalinį teisėją Rolyje, kuriame gyvena.

Federaliniai pareigūnai sako, kad jie rezgė sąmokslą nusižudyti ir nužudyti kitus žmones islamo vardu. Jų veikla, kurią FTB agentai sekė trejus metus, aprašyta kaltinamuosiuose aktuose, kurie buvo paskelbti pirmadienį.

Jie kaltinami sąmokslu teikti materialinę paramą teroristams ir sąmokslu žudyti, grobti, luošinti ir sužeisti žmones užsienyje. Jei jų kaltė bus pripažinta, jiems grės kalėjimas iki gyvos galvos.

Vyriausias grupės narys Danielis Boydas, kuris sako esąs jos lyderis, dar kaltinamas tuo, kad 1989–1992 metais vyko į Afganistaną ir Pakistaną „karinio stiliaus pasirengimui teroristų rengimo stovyklose su tikslu įsitraukti į smurtinį džihadą“.

Nuo 2006-ųjų iki 2009-ųjų liepos, kaip tvirtina kaltintojai, D.Boydas ir kiti atsakovai bandė rinkti lėšas teroro atakoms ir mokėsi naudoti ginklus.

„Atsakovai rengėsi įsitraukti į smurtinį džihadą ir norėjo mirti kaip kankiniai“, – nurodė Teisingumo departamentas.

Kiti kaltinami amerikiečiai yra du D.Boydo sūnūs – 22 metų Dylanas Boydas ir 20 metų Zakariya Boydas, 33 metų Anesas Subasicas, 22 metų Mohammadas Omaras Aly Hassanas ir 21 metų Ziyadas Yaghi.

24 metų kaltinamasis Hysenas Sherifi yra iš Kosovo, jis Jungtinėse Valstijose gyveno legaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius