Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikos karo laivas išgelbėjo iraniečius nuo piratų

JAV karo laivyno jūreiviai iš piratų nelaisvės Arabijos jūroje išvadavo grupę iraniečių.
JAV atominis lėktuvnešis „John C. Stennis“
JAV atominis lėktuvnešis „John C. Stennis“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip penktadienį paskelbė naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi Pentagono informacija, atominio lėktuvnešio „John C. Stennis“ jūreiviai sulaikė 15 jūros piratų, kaip manoma, iš Somalio. Operacijos metu buvo išlaisvinti piratų nelaisvėje laikyti 13 Irano piliečių. Kaip pažymima pranešime, visi buvę piratų belaisviai išleisti į namus su jų pačių valtimi, kurią taip pat buvo užgrobę jūrų plėšikai.

Pažymėtina, kad anksčiau Irano vadovybė pagrasino atsakomaisiais veiksmais Jungtinėms Valstijoms, jeigu jų lėktuvnešis sugrįš į Persijos įlankos rajoną. Gruodžio pabaigoje „John C. Stennis“ kartu su kitu JAV karo laivu be kliūčių praplaukė pro Ormūzo sąsiaurį. Tuo metu šioje teritorijoje vyko Irano karo laivyno pratybos, kurių metu iraniečiai mokėsi užtverti sąsiaurį.

Ormūzo sąsiauriu eina svarbus naftos ir gamtinių dujų, išgaunamų Persijos įlankos valstybėse, gabenimo kelias. Iranas pareiškė, kad užvers sąsiaurį, jeigu Vakarai įves sankcijas prekybai iranietiška nafta.

Atominis lėktuvnešis „John C. Stennis“ bazuojamas Bahreine ir priklauso Penktajam JAV laivynui, kurio užduotis yra užtikrinti laisvą laivybą Persijos įlankoje ir gretimose akvatorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius