Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikos lietuvis pretenduoja tapti Respublikonų partijos lyderiu

Penktadienį JAV respublikonų partijos nacionalinis komitetas (RNK) rinks naują lyderį, kuriam teks užduotis įkvėpti partiją naujam gyvenimui po kelių skaudžių pralaimėjimų rinkimuose. Tarp pretendentų užimti šį postą – ir Amerikos lietuvis Saulius Anužis.

RNK – centrinis Respublikonų partijos organas, vykdantis partijos politinės platformos propagandą, renkantis lėšas ir koordinuojantis rinkimų strategiją. RNK pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

migop.org nuotr./Saulius Anužis
Saulius Anužis

Šį kartą į RNK pirmininko postą, be kitų penkių kandidatų, nusitaikė ir Mičigano valstijos Respublikonų partijos pirmininkas Saulius Anužis, partijos draugams ir plačiajai Amerikos visuomenei labiau pažįstamas kaip Saulas Anuzis, praneša „Reuters“.

Nepaisant to, kad politikas savo šalyje viešai prisistato suamerikietintu pavardės variantu, tarp lietuvių išeivijos jis žinomas kaip žmogus, nenuilstamai dirbantis lietuvybės labui ir kiekviena proga garsinantis tėvų žemę. S.Anužis taip pat yra Lietuvos garbės konsulas Mičigane.

Šių metų kovo 6 dieną penkiasdešimtmetį švęsiantis S.Anužis prieš pusę amžiaus gimė Detroite, lietuvių Česlovo ir Elenos Anužių, per karą pasitraukusių iš Lietuvos, šeimoje. Su žmona Lina politikas susilaukė keturių sūnų: Mato, Tado, Vyčio ir Mariaus.

2005-aisiais S.Anužis pirmą kartą buvo išrinktas Mičigano valstijos respublikonų lyderiu. Po poros metų partijos nariai jį perrinko į tą patį postą. Prabėgus dar dvejiems metams lietuvis nusprendė kandidatuoti į visos partijos pirmininko pareigas.

Keldamas savo kandidatūrą į RNK vadovo postą S.Anužis pabrėžia, kad pastaruosius prezidento rinkimus JAV pralaimėjo respublikonai, bet ne jų idėjos, o jis galįs būti tas žmogus, kuris padės partijai susigrąžinti prarastą autoritetą. S.Anužis savo idėjas pristato ir specialiai tam sukurtame interneto tinklalapyje anuzisforchair.com.

Praėjusių metų pabaigoje S.Anužis, duodamas interviu Amerikos lietuvių portalui alietuvis.us, taip kalbėjo apie pagrindinę naujo partijos pirmininko užduotį: „Mūsų partijos vertybės yra geros – tai pamatinės tą partiją kūrusių ir atvedusių iki pergalės mūsų tėvų vertybės. Vienas pagrindinių Obamos rinkimų kampanijos lozungų – sumažinti mokesčius didžiajai daliai JAV gyventojų – tai juk mūsų, konservatorių, lozungas. Problema – ne idėjose. Pastaruoju metu problema buvo asmenybėse. Mūsų lyderiai kažkuriuo momentu pradėjo galvoti, jog būdami valdžioje jie gali daryti, ką nori. Reikia pagalvoti apie didesnę lyderių atsakomybę. Taip pat labai blogai tai, kad Busho valdymo metais mes praradome viduriniąją amerikiečių klasę. Štai šiuos rinkėjus pirmiausia ir turime susigrąžinti. Čia aš matau vieną iš partijos vadovo užduočių.“

Šio interviu pabaigoje S.Anužis pasakė: „Tikiu, kad jeigu man pasiseks būti išrinktam į šitą postą,  turėsiu gerą galimybę prisidėti prie Lietuvos garsinimo. Taigi kaip visada sakau: vis pirmyn!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius