Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikos pedofilai skundžiasi, kad pažeidžiama jų tikėjimo laisvė

Šiaurės Karolinos ir Džordžijos valstijose (JAV) gyvenantys asmenys, kurie buvo teisti už seksualinius nusikaltimus, Vyriausybę apkaltino pažeidžiant jų tikėjimo laisvę, praneša portalas lenta.ru, remdamasis agentūra „Associated Press“.
Kalinys
Kalinys / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Pagal specialią programą užregistruotiems nusikaltėliams, įvykdžiusiems seksualinius nusikaltimus, draudžiama pasirodyti arti įstaigų, kuriose renkasi vaikai. Todėl Vyriausybę apkaltinę asmenys negali patekti ir į maldos namus, turinčius specialių programų vaikams.

Draudimais pasipiktinęs 31 metų Jamesas Nicholsas iš Šiaurės Karolinos, kuris du kartus buvo teistas dėl nederamo elgesio su paaugle mergaite ir vieną sykį dėl bandymo išžaginti, pareiškė, kad galiojanti tvarka „nesuteikia galimybės jam pasitaisyti“.

Apribojimai seksualiniams nusikaltėliams artintis prie vaikų susibūrimo vietų galioja 36 JAV valstijose. Ir tik kai kuriais atvejais daroma išimčių, jei asmenys, kuriems taikomi apribojimai, nori apsilankyti bažnyčioje.

2009 m. pradžioje J.Nicholsas buvo suimtas už tai, kad apsilankė baptistų bažnyčios pamaldose. Šioje bažnyčioje įkurtas vaikų globos centras. Vyriškiui savo teises ginti padeda viena iš stipriausių žmogaus teisių organizacijų – ACLU. J.Nicholsas tvirtina, kad tikėjimas pakeitė jo gyvenimą.

Džordžijos valstijoje teismą jau pasiekė skundas, kurio autoriai teigia atstovaujantys 16 tūkst. užregistruotų asmenų, teistų už seksualinius nusikaltimus. Ieškinį paruošę teisininkai tvirtina, kad galiojantys apribojimai šiems asmenims neleidžia pajusti teigiamo Bažnyčios poveikio.

Sąvoka „seksualinis nusikaltėlis“ (sex offender) Jungtinėse Valstijose taikoma asmenims, kurie tvirkino nepilnamečius, laikė vaikų pornografiją, buvo teisti dėl išžaginimo, įvykdė kitų panašių nusikaltimų. Tiesa, sąvoka skirtingose valstijose traktuojama šiek tiek nevienodai.

Seksualiniams nusikaltėliams taikant apribojimus lankytis vienur arba kitur kartais sukuriamos improvizuotos kolonijos: šiomis dienomis tapo žinoma apie grupę pedofilų, paklususių vietos valdžios nurodymams ir įsikūrusių palapinių miestelyje Atlantos apylinkėse esančiame miške.

Kaip praneša The Atlanta Journal – Constitution, šis palapinių miestelis yra viena iš nedaugelio vietų, kurioje leidžiama įsikurti seksualiniams nusikaltėliams, neturintiems būsto.

Kaip aiškina vietos valdžios atstovai, prieš siunčiant žmogų į palapinių miestelį, jam iš pradžių ieškoma patogesnės vietos nakvynei. Tačiau įprastos benamių prieglaudos ar reabilitacijos centrai pedofilams dažniausiai netinka, nes yra per arti įstaigų, kuriose renkasi vaikai – mokyklų, darželių, bažnyčių ir pan. Šias vietas seksualiai nusikaltėliai turi apeiti tūkstančio pėdų (apie 305 metrų) spinduliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius