Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų radikalai žavisi Rusijos prezidentu: „Putinas yra laisvojo pasaulio lyderis“

Amerikos tradicionalistų darbininkų partijos lyderis Matthew Heimbachas siekia kovoti su „antikrikščioniška degeneracija“ ir išsaugoti „Vakarų kultūros baltumą“. Jo lyderio idealas – Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, rašo „The New York Times“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Rusija yra mūsų įkvėpimo šaltinis. Aš matau prezidentą Putiną kaip laisvojo pasaulio lyderį“, – entuziastingai kalbėjo M.Heimbachas.

Donaldas Trumpas rinkimų kampanijos metu ne kartą pabrėžė V.Putino lyderystę ir jo gebėjimą pasiekti savo tikslą. Demokratai kritikavo šią simpatiją autoritariškam Rusijos vadovui, o respublikonai bandė nuleisti ją negirdomis.

Tuo metu daliai radikalesnių D.Trumpo gerbėjų šios pagyros Rusijai įstrigo. Neonacių populistiniams judėjimams V.Putinas yra „baltasis riteris“, kovojantis už jų pasaulėvaizdžio išsaugojimą.

Kartu jis ir jėgos, rasinio grynumo, tradicinių krikščioniškų vertybių gynėjas islamo, migrantų ir kosmopolitiško elito keliamos grėsmės akivaizdoje.

„Aš visada suvokiau Rusiją kaip vartų, ryčiausio mūsų įtvirtinimo gynėją“, – sakė buvęs Kukluksklano teisininkas, baltųjų rasės pranašumo gynėjas Samas Dicksonas.

„Jie saugo nuo orientalizmo invazijos ir yra didysis krikščionybės gynėjas. Aš žaviuosi Rusijos žmonėmis. Jie stipriausi baltieji žmonės Žemėje“, – tikino S.Dicksonas.

V.Putino, kaip tradicinių vertybių gynėjo, įvaizdis visų pirma išplito Europos radikalų gretose. Per kontaktus su Europos kraštutinės dešinės veikėjais jis pasiekė ir JAV. Amerikos radikalai vis dažniau mini V.Putiną kaip idealų lyderį.

Įsivaizduoja Vokietijos kancleriu

Vokietijos nacionaldemokratinės partijos lyderis Udo Voigtas sako, kad Rusijos lyderis būtų puikus Vokietijos kancleris.

„Mums reikalingas toks kancleris kaip Putinas, kuris Vokietijos ir Europos labui dirbtų taip, kaip Putinas Rusijos“, – kalbėjo kraštutinės dešinės atstovas.

Jo teigimu, Vokietijos kanclerė Angela Merkel yra išdavikė, mat atvėrė šalies duris milijonui migrantų, bėgusių iš Sirijos ir kitų kraštų.

Putinas yra kaip galimybės simbolis, – liaupsino Rusijos lyderį U.Voigtas.

„Putinas yra kaip galimybės simbolis“, – liaupsino Rusijos lyderį U.Voigtas.

Nepaisant to, kad pats V.Putinas Rusijoje jau yra įkalinęs net kelis neonacių grupuočių lyderius, Vakarų valstybėse radikalai jį laiko būtent jų interesų gynėju. Kremliaus pasaulėžiūrą Vakaruose skleidžiama ortodoksų bažnyčios ir propagandinių televizijos kanalų dėka.

Būtent per šiuos kanalus V.Putinas ir jo pasisakymai pasiekia Vakarų radikalus, kuriems patinka griežtas atsakas žmogaus teises ir jų plėtrą ginantiems Vakarų politikams. Rusijos prezidentas, pasak jo rėmėjų, stabdo moralinį nuopuolį.

Kremlius tokį V.Putino įvaizdį pradėjo propaguoti šiam siekiant trečiosios kadencijos 2012 metais. Tada prabilta apie Rusiją kaip tarptautinę karinę galią ir civilizacijos gynėją, saugančia nuo moralinės erozijos Vakarus.

Vengrijos politikos analitikas Peteris Kreko pastebėjo ir tai, kad Kremlius ėmė finansiškai remti kraštutinių dešiniųjų politinius judėjimus, iki tol nesulaukusius dėmesio iš savo šalies valdžios.

Finansiniais saitais su Kremliumi kaltinama ir Vengrijos partija „Jobbik“, tačiau vienintelis įrodymais grįstas paramos faktas – Prancūzijos „Nacionalinio Fronto“ 11 milijonų eurų paskola iš Rusijos banko.

„Putinas turi suprantamą interesą kelti chaosą Europoje ir JAV“, – pastebėjo P.Kreko, pabrėždamas, kad Kremlius visada stengiasi remti Vakarų elitą ir NATO aljansą kritikuojančias jėgas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen

Ragina nacionalistus burtis

M.Heimbachui patinka V.Putino pozicija. Jo manymu, „globalizmas yra nuodas, o nacionalizmas yra priešnuodis“. Vakarų elitą jis sieja su žydų įtaka, nors ir atmeta teiginius, kad yra antisemitiškai nusiteikęs.

Pats V.Putinas niekada nekritikuoja atskirų etninių grupių ir vengia bet kokių religinių konfliktų. Jo strategija nėra paremta ideologija, tai tik suktas bandymas kiršinti Europos Sąjungos ir NATO nares bei kelti jose chaosą, kuris padėtų nusimesti dėl Krymo aneksijos ir karo Ukrainoje pritaikytų sankcijų jungą.

JAV Montanos valstijoje įkurto alternatyviojo dešiniojo judėjimo ir Nacionalinio politikos instituto vadovas Richardas B.Spenceris garbina V.Putiną kaip baltosios rasės saugotoją.

Garsiąją konferenciją Vašingtone, kurioje D.Trumpas buvo šlovinamas nacių gestais, rengęs R.Spenceris neslepia simpatijų Rusijai ir tikisi, kad naujasis JAV prezidentas suvienys dvi supergalias.

„Scanpix“/AP nuotr./Richardas Spenceris
„Scanpix“/AP nuotr./Richardas Spenceris

„Aš manau, kad mes turėtume būti prorusiški, nes Rusija yra didžioji baltoji galia, kuri dar egzistuoja dabarties pasaulyje“, – aiškino jis. „Mes galime žvelgti į Putiną kaip į kažką, ką suprantame ir gerbiame“, – pridūrė R.B.Spenceris.

Vokietijos nacionaldemokratų lyderiui U.Voigtui patinka ir prieš gėjų teises nukreipta Rusijos politika.

„Kai paprasti žmonės mato Vokietijos gatvėje besibučiuojančius vyrus, jie žino, kad Rusijoje ar kitose rytų šalyse tokie dalykai vis dar nėra norma“, – dėstė vokiečių radikalas. „Mums tai teikia viltį“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, partijos žmonės pritaria V.Putino politikai visu šimtu procentų. „Mes absoliučiai prieš genderizmo politiką, kuri vykdoma mūsų šalyje ir Europoje“, – sakė U.Voigtas.

M.Heimbacho galvoje V.Putinas jau pagimdė svajonių projektą, kuris pamažu tampa tikrove – kraštutinės dešinės radikalus vienijančią tarptautinę organizaciją.

Komunistinį internacionalą pakeisti turintis Tradicionalistinis internacionalas jau pradėtas burti. Jis turėtų vadinti Pasaulinis nacionalkonservatyviųjų judėjimas.

„Rusija jau turi patirtį organizuoti politinius judėjimus, kurie būtų atsvara atlanticistiniam elitui. Intelektualine prasme jie parodė mums, kaip tai veikia“, – tikino M.Heimbachas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius