-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Amžiaus sukčius“ B.Madoffas tapo kaliniu Nr.61727-054

Bernardas Madoffas, kuris teisme prisipažino esantis kaltas dėl milžiniško masto sukčiavimo, penktadienį 6 val. ryto vietos laiku atsibudo ant siauro kameros gulto ir iš naujo pradėjo gyvenimą kaip kalinys Nr.61727-054.
Bernardas Madoffas
Bernardas Madoffas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Advokatai prašė, kad 70 metų B.Madoffas būtų paleistas už užstatą, nurodė Niujorko apeliacinis teismas.

Tačiau šis prašymas nebuvo patenkintas, o buvęs verslininkas spartietiškoje 2,43 metro ilgio ir 2,28 metro pločio Niujorko pataisos centro kameroje gyvens iki birželio 16 dienos, kai jam bus paskelbtas galutinis nuosprendis.

O jeigu sąlygos kalėjime šiam sukčiui atrodytų nepriimtinos, televizija MSNBC nurodė bent vieną privalumą: jam neteks įsikurti dar mažiau trokštamoje vietoje – mirtininkų skyriuje.

Savo kaltę pripažinusiam milijardus dolerių išviliojusiam sukčiui teismas skyrė kardomąjį kalinimą, o federaliniai tyrėjai tebesiaiškina, kas B.Maddoffui padėjo įgyvendinti „precedento neturinčios“ finansų piramidės planą, nuo kurio per kelis dešimtmečius nukentėjo tūkstančiai investuotojų.

„Mes tebetiriame šią sukčiavimo bylą ir pateiksime papildomus kaltinimus bet kuriems... susijusiems asmenims“, – sakė JAV federalinis prokuroras Levas Dassinas.

B.Madoffo aukomis tapę žmonės džiūgavo, kad apgavikas atsidūrė už grotų, o JAV žiniasklaida iškart paskelbė nuotraukas, kuriose matoma, kaip gali atrodyti kamera, kurioje šiuo metu gyvena vienas iš labiausiai šalyje nekenčiamų žmonių.

Nuotraukose matoma, jog kameroje vos pakanka erdvės atsistoti, nusiprausti ir apsirengti. Šis būstas kaip diena nuo nakties skiriasi nuo 7 mln. dolerių vertės apartamentų Manhatane, kuriuose B.Madoffas iki ketvirtadienio gyveno su savo žmona Ruth.

Vietos B.Madoffui liks dar mažiau, jeigu pataisos centre jam teks gyventi su kitu kaliniu. Šiame kalėjime laikomi įvairūs įtariami ir nuteisti nusikaltėliai, tarp jų teroristai, gangsteriai, žudikai ir žagintojai.

Pasak televizijos ABC, šviesa kalėjime įjungiama 6 val. ryto, o pusryčiai patiekiami po pusantros valandos. Šioje pataisos įstaigoje laikomi asmenys pietauja 11 val., vakarieniauja 17 val., o miegoti eina 23 valandą.

Dešimtis metų investuotoju apsimetinėjusiam B.Madoffui bus suteikta galimybė padirbėti iš tikrųjų – pavyzdžiui, valyti kalėjimo patalpas.

Be to, jis galės lankyti kalėjimo biblioteką, kurioje yra specialus teisinės literatūros skyrius. Jeigu B.Madoffui bus paskirtas kameros draugas – nors kalėjime tai ne visada gera žinia – jie kartu galėtų žaisti stalo tenisą arba žiūrėti televiziją bendrose kalinių patalpose.

Jeigu toks gyvenimas jam patiktų, galima sakyti, kad B.Madoffas yra tikras laimės kūdikis: jam gresia iki 150 metų nelaisvės federalinėje kalinimo įstaigoje.

O jeigu sąlygos kalėjime šiam sukčiui atrodytų nepriimtinos, televizija MSNBC nurodė bent vieną privalumą: jam neteks įsikurti dar mažiau trokštamoje vietoje – mirtininkų skyriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius