-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikai nustatė, kurioje šalyje šiuo metu pasaulyje yra pavojingiausia

Didžiosios Britanijos konsultacijų kompanija „Maplecroft“ paskelbė pavojingiausių pasaulio šalių, į kurias turistams nerekomenduojama vykti, sąrašą, daugiausia dėmesio skirdami terorizmo grėsmei. Pirmoje vietoje atsidūrė Somalis, skelbia „Reuters“.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimo metu buvo nagrinėjama, kiek teroro aktų įvyko šalyse ir kiek žmonių jų metu žuvo. Praėjusiais metais, kompanijos duomenimis, teroro aktų metu pasaulyje iš viso žuvo 13 492 žmonės. 2009 metais teroristai nužudė 14 478 žmones.

Somalis pirmoje vietoje atsidūrė dėl to, kad čia veikia daugybė su „al Qaeda“ siejamų grupuočių. Kaip ir praėjusiais metais, sąrašo viršuje yra ir tokios šalys kaip Afganistanas, Irakas, Pakistanas. Į dvidešimtuką pavojingiausių šalių pakliuvo ir jauniausia pasaulio valstybė Pietų Sudanas.

Sparčiausiai terorizmo grėsmė auga Jemene, Irane, Ugandoje, Libijoje, Egipte ir Nigerijoje. Arabų šalyse tai siejama su arabų revoliucijomis, o Ugandoje ir Nigerijoje – su separatistų judėjimais.

Į dvidešimtuką pavojingiausių šalių taip pat pakliuvo Palestinos autonomija, Kongas, Centrinė Afrikos Respublika, Kolumbija, Alžyras, Tailandas, Filipinai, Rusija, Sudanas, Iranas, Burundis, Indija, Nigerija, Izraelis.

Mažiausias teroro aktų pavojus Skandinavijos šalyse (reitingas sudarytas dar iki išpuolių Norvegijoje), JAV, Kanadoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius