Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikas M.Galeotti: „J.Borrellis Maskvoje turėtų elgtis drąsiai. Bet ES užsienio politikoje nėra stuburo“

Rusijos ekspertas, Jungtinės Karalystės karališkojo jungtinių pajėgų instituto analitikas Markas Galeotti interviu 15min teigė Vakarų reakciją į Aleksejaus Navalno sulaikymą jam grįžus į Maskvą ir aktyvisto įkalinimą vadina „impotentiška gera valia“. M.Galeotti tvirtino įsivaizduojantis, ką ES užsienio politikas Josepas Borrellis, kuris ketvirtadienį atvyksta į Rusiją, turėtų padaryti ir pasakyti. Bet priduria: „Dėl Dievo meilės, tikrai netikiu, kad jis taip ir pasielgs. Dėl ES diplomatijos neturiu jokių vilčių.“
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Galeotti atrodo, kad A.Navalno kalba teisme – prieš teisėjai paskelbiant visiems iš anksto žinomą nuosprendį – buvo išties įspūdinga. Bet analitikas pabrėžia, kad aktyvisto komandai, kuriai nuo šiol teks dirbti be pagrindinės savo žvaigždės, dabartiniai įvykiai Rusijoje turėtų būti tik kelio pradžia.

O šis kelias tikrai bus duobėtas – esą protesto judėjimui, turinčiam progą virsti rimta nacionaline politine jėga, trukdys ir A.Navalno jėga netikintys „nuo pliušinių fotelių Vakarų tyrimų centruose pamokslaujantys emigrantai mąstytojai“, ir, žinoma, Kremlius.

„Režimo strategija gana paprasta: atkakliai aiškinti žmonėms, kad dabar situacija nėra tokia bloga ir kad gali būti tik blogiau. Navalno komandos užduotis – po vienu stogu sutalpinti visus, kuriems nebepatinka dabartinė valdžia.

O tarp tokių yra ir sisteminės opozicijos atstovai, pavyzdžiui, komunistai. Pastarųjų stovykloje, beje, gresia skilimas“, – 15min sakė M.Galeotti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius