-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Senegalo prezidento stovykla laimėjo daugumą parlamento rinkimuose

Senegalo prezidento Macky Sallo koalicija laimėjo triuškinamą daugumą parlamento rinkimuose ir gaus 119 iš 150 vietų nacionalinėje asamblėjoje, rodo trečiadienį paskelbti oficialūs rezultatai.
Rinkimai Senegale
Rinkimai Senegale / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvusio prezidento Abdoulaye Wade Senegalo demokratų partija, kuri dominavo parlamente, laimėjo tik 12 vietų, o nuo jos atskilusi grupė gavo keturias vietas. Likusios 15 vietų atiteko mažesnėms partijoms.

Rinkėjų, kurių iš viso Senegale yra 5,3 mln., aktyvumas sekmadienio rinkimuose buvo mažas – vos 36,6 procento. Šis skaičius tik truputį viršija 34,7 proc. aktyvumą 2007 metų parlamento rinkimuose, kuriuos boikotavo opozicija.

Dabartiniai rinkimai buvo surengti trys mėnesiai po triuškinamos M.Sallo pergalės prezidento rinkimuose, kai jis įveikė 86 metų veteraną A.Wade, kurio pastangos likti valdžioje trečiai kadencijai prieš balsavimą buvo išprovokavusios kruvinas riaušes.

M.Sallas ragino suteikti jo stovyklai daugumą, kad jis galėtų įgyvendinti savo politiką ir „ryžtingai imtis darbo“.

Partijos ir koalicijos rinkimams buvo pateikusios 24 sąrašus; penkerių metų mandato parlamente iš viso siekė daugiau kaip 7 tūkst. kandidatų.

64 deputatės bus moterys – pirmą kartą per Senegalo istoriją, – nes 2010-aisiais buvo priimtas įstatymas, kuriuo reikalaujama, kad partijų sąrašai būtų sudarinėjami laikantis lyčių lygybės principo.

Kadenciją baigiančiame parlamente yra tik 33 moterys. Bendrai jos sudaro 52 proc. šalies gyventojų, kurių iš viso yra 12 milijonų.

Afrikoje pagal atstovavimą moterims pirmauja Ruanda – šios šalies parlamente jų yra 56 procentai. Antroje vietoje šiuo požiūriu yra Pietų Afrikos Respublika su 46 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius