-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andersas Foghas Rasmussenas: NATO pajėgos Rytų Europoje bus tiek, kiek reikės

NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas tikina, kad aljansas nuspręs įvesti savo pajėgas į Rytų Europą, atsakydamas į karą Ukrainoje ir siekdamas atgrasinti Vladimirą Putiną nuo įsiveržimo į Baltijos šalis, rašo dienraštis „The Guardian“. Pačios Rusijos atsako ilgai laukti neteko.
NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas
NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.F.Rasmussenas teigė, kad kitą savaitę Kardife vyksiančiame NATO viršūnių susitikime bus priimtas bendras sprendimas dėl pajėgų dislokavimo netoli Rusijos sienos. Iš karto po šio pareiškimo Rusijos atstovas NATO socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Rusija sureaguos į NATO žingsnį siųsti pajėgas į Rytus“, – teigiama paskyroje.

Rusijos atstovai taip pat pareiškė, kad NATO laiko Rusiją savo priešu ir piktinosi, kad aljansas galėtų daugiau dėmesio skirti tarptautinio saugumo problemų sprendimui, rašo naujienų svetainė lenta.ru.

„Metas pripažinti, kad Rusija nelaiko NATO savo partnere. Rusija yra valstybė, kuri pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo, užgrobė teritoriją jėga“.

Interviu žurnalistams A.F.Rasmussenas pridūrė: „Priimsime tai, ką vadiname pasiruošimo veiksmams planu, kurio tikslas yra reaguoti greitai šioje naujoje Europos saugumo aplinkoje.“

Paklaustas ar NATO karinės pajėgos Rytų Europoje bus nuolatos, aljanso vadovas atsakė: „Trumpas atsakymas yra „taip“. Tam, kad išvengtume nesusipratimo, sakau, kad jos bus tiek, kiek reikės. Mūsų sąjungininkės Rytuose bus patenkintos."

Be to, A.F.Rasmussenas tikino, kad metas pripažinti, kad Rusija nelaiko NATO savo partnere ir yra atsakinga už susiklosčiusią padėtį Rytų Ukrainoje: „Metas pripažinti, kad Rusija nelaiko NATO savo partnere. Rusija yra valstybė, kuri pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo, užgrobė teritoriją jėga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius