Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel: Rusijos įvykdytas Krymo užgrobimas prieštarauja tarptautinei teisei

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį pareiškė, kad Rusijos įvykdytas Ukrainos Krymo regiono aneksavimas po jame įvykusio referendumo ir nepriklausomybės paskelbimo pažeidžia tarptautinius įstatymus.
Angela Merkel
Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vadinamasis referendumas pažeidžia tarptautinę teisę; nepriklausomybės deklaracija, kurią vakar pripažino Rusijos prezidentas, prieštarauja tarptautinei teisei, ir prisijungimas prie Rusijos Federacijos, mano tvirta nuomone, taip pat nesutampa su tarptautine teise“, – sakė ji.

A.Merkel pabrėžė, kad tarptautinės organizacijos – Jungtinės Tautos, Europos Sąjunga, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) – palaiko šį požiūrį.

Vadinamasis referendumas pažeidžia tarptautinę teisę; nepriklausomybės deklaracija, kurią vakar pripažino Rusijos prezidentas, prieštarauja tarptautinei teisei.

Prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pasirašė sutartį dėl Krymo prijungimo prie Rusijos, iš dalies grįžtant prie istorinių Rusijos sienų, bet tarptautinei bendruomenei griežtai prieštaraujant.

Vokietijos kanclerė dar akcentavo, kad, esant tokiai Rytų ir Vakarų priešpriešai, „mes neprarandame dialogo, derybų vilties“.

„Mes norime geros raidos, ypač Ukrainoje, kad tinkamai būtų pasirengta rinkimams, – sakė ji. – Tačiau nuomonių skirtumai dėl Krymo išliks.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius