-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel: sunkiausia dar prieš akis

Sunkiausi laikai dar prieš akis – tokią pagrindinė žinia naujametiniame pranešime sklido iš Vokietijos kanclerės Angelos Merkel lūpų, skelbia spiegel.de.
Televizija sekmadienį transliavo Angelos Merkel naujametinę kalbą.
Televizija sekmadienį transliavo Angelos Merkel naujametinę kalbą. / AFP/Scanpix nuotr.

Dideliu optimizmu naujametinė kanclerės kalba nedvelkė. Priešingai, A.Merkel vokiečiams pranešė apie sudėtingą ekonominę situaciją, kuri laukia 2013-aisiais. Ji teigė žinanti, kad daugybė žmonių Naujuosius pasitinka su nerimu.

„Ir iš tiesų ekonominė situacija nebus lengva kitąmet, bus dar sudėtingesnė. Tačiau tai neturėtų iš mūsų atimti drąsos, priešingai – tapti paskata“, – teigė ji. 

Kanclerės teigimu, gerovės siekimui būtinas tinkamas balansas. 

„Kad balansas būtinas rodo ir Europos skolų krizė. Daugiau niekada negalime leisti tokio neatsakingumo kaip anksčiau“, – kalbėjo A.Merkel. Jos teigimu, krizė dar neįveikta, pasaulis dar nepakankamai pasimokė iš 2008 metų krizės. 

Tokie kanclerės pasisakymai priešingi finansų ministro Wolfgango Schauble kalboms, kad blogiausi krizės laikai jau praeity.

Tiesa, A.Merkel pasidžiaugė, kad problemoms spręsti sumanytos reformos jau duoda vaisių, tačiau kantrybės prireiks dar daug. 

Savo kalboje A.Merkel paminėjo kelis žmones, kurie mokslo pažangos dėka esą visiems galėtų būti įkvėpimo pavyzdžiais. Ji prakalbo apie beveik visiškai negirdintį dešimtmetį, kuris po pažangios implantacijos tapo didžiu muzikos gerbėju. Paminėjo ir apie jauną moterį, kuri širdies vožtuvų protezų dėka gali gyventi normalų gyvenimą ir net sportuoti. 

„Tokie ir panašūs moksliniai tyrimai bei pažanga Vokietijai dovanoja ne tik asmenines žmonių pergales, tačiau ir vis daugiau darbo vietų“, – sakė A.Merkel.

Ji padėkojo daugybei žmonių, nuo mamų, besirūpinančių savo vaikais ar artimaisiais, iki aktyvistų, verslininkų, profsąjungų, kurie rūpinasi darbuotojais ir jų saugia darbo aplinka. 

Galiausiai A.Merkel paragino piliečius optimistiškai pasitikti Naujuosius metus ir kartu kurti prisidėti kuriant 2013-uosius, kad šie būtų kupini susitelkimo, naujų idėjų ir ekonominių vaisių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius