-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel: „Vladimiras Putinas prarado ryšį su tikrove“

Po pokalbio telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Vokietijos kanclerė Angela Merkel paskambino JAV prezidentui Barackui Obamai. Kalbėdama su juo A.Merkel pareiškė, kad Rusijos prezidentas prarado ryšį su tikrove.
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia „The New York Times“, Vokietijos kanclerė JAV prezidentui sekmadienį telefonu pareiškė nesanti tikra, ar „ponas Putinas vis dar palaiko ryšį su tikrove“.

Jis tiesiog kitame pasaulyje, – apie V.Putiną kalbėjo A.Merkel.

„Jis tiesiog kitame pasaulyje“, – pridūrė ji.

V.Putinas ir toliau kartojo, kad jo veiksmai derami, tačiau sutinka dėl darbo grupės sukūrimo

Priminsime, kad sekmadienį V.Putinas Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir toliau kartojo tą patį – jis pareiškė, kad Rusijos piliečiai ir rusakalbiai Ukrainoje susiduria su ultranacionalistų grėsme ir kad priemonės, kurių ėmėsi Maskva, yra visiškai deramos atsižvelgus į ypatingą situaciją.

Per pokalbį telefonu, kurio metu A.Merkel išreiškė susirūpinimą dėl įvykių Ukrainoje, ji ir V.Putinas susitarė, kad Rusija ir Vokietija tęs konsultacijas dvišaliu ir daugiašaliu formatais. Buvo susitarta dėl kontaktinės grupės, galbūt vadovaujant ESBO, krizei spręsti sudarymo, tačiau neaišku, kada ji pradės veikti.

Skelbiama, kad A.Merkel apkaltino V.Putiną nusižengimu tarptautiniams susitarimams ir neleistina intervencija Ukrainoje. Ji ragino V.Putiną gerbti teritorinį Ukrainos vientisumą. 

A.Merkel pareiškė V.Putinui, kad intervencija pažeidžia 1994 metų gruodžio 5 dienos Budapešto memorandumą dėl saugumo garantijų, kuriuo Rusija įsipareigojo gerbti Ukrainos nepriklausomybę ir suverenumą, taip pat 1997 metų sutartį dėl Rusijos Juodosios jūros karinio laivyno, įsikūrusio Kryme.

Minėtą memorandumą pasirašė Didžioji Britanija, Ukraina, Rusija ir Jungtinės Valstijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius