-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 28 /19:21

A.Merkel: Vokietija dėl koronaviruso pereis į dalinį uždarymą, nedirbs kavinės ir barai

Vokietijos kanclerė Angela Merkel po derybų su regionų lyderiais trečiadienį patvirtino, kad Vokietija pereis į dalinį uždarymą nuo lapkričio 2 d. Priemonės, nors ir kiek lengvesnės nei pavasarį, bus taikomos visai šaliai ir bus peržiūrėtos po dviejų savaičių, praneša „Reuters“.
Angela Merkel
Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.Merkel ir visų 16 žemių vyriausybių vadovai, atsakingi už priemonių griežtinimą arba švelninimą, susitarė dėl dalinio karantino per vaizdo konferencijos formatu vykusį pasitarimą. Suvaržymai turėtų įsigalioti pirmadienį ir tęstis iki lapkričio pabaigos.

Nuspręsta keturioms savaitėms uždaryti restoranus, barus, kino teatrus, teatrus ir kitas pramogų įstaigas, siekiant pažaboti sparčiai plintantį koronavirusą.

„Turime veikti dabar, kad išvengtume gilios nacionalinės sveikatos apsaugos krizės. Tai griežtos priemonės“, – perspėjo A.Merkel.

A.Markel teigė, kad per pastarąsias dešimt dienų intensyvios terapijos skyrių pacientų skaičius padvigubėjo, todėl jei pandemija ir toliau augs dabartiniu greičiu, medicinos priežiūros sistema nesugebės susitvarkyti su krūviais, praneša „Reuters“.

Anot kaclerės, verslams, kuriuos paveiks dalinis šalies uždarymas, bus suteikta finansinė parama iki 10 mlrd. eurų.

Ji pridūrė, kad šalis pasiekė tašką, kai 75% užsikrėtimų jau yra neatsekami.

Vis dėlto mokyklos ir parduotuvės toliau dirbs, kitaip nei per pirmąją COVID-19 pandemijos bangą kovą ir balandį įvestą ankstesnį karantiną. Maitinimo įstaigos taip pat galės aptarnauti maistą išsinešti perkančius klientus.

Kanclerė ragino žmones vengti nebūtinų kelionių ir sakė, kad viešbučiai negalės priimti turistų.

Šis sprendimas buvo priimtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Vokietijos užkrečiamųjų ligų kontrolės institucija pranešė, jog per pastarąją parą buvo užfiksuotas rekordinis COVID-19 atvejų prieaugis – 14 964 nauji užsikrėtusieji. Bendras nuo protrūkio pradžios šalyje užregistruotų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius padidėjo iki 449 275.

Vokietija, turinti 83 mln. gyventojų, taip pat užregistravo 27 koronavirusu užsikrėtusių asmenų mirtis, o bendras aukų skaičius išaugo iki 10 098, paskelbė Roberto Kocho užkrečiamųjų ligų institutas.

„Galime sakyti, kad šiandien mūsų sveikatos apsaugos sistema pajėgi atremti šį iššūkį, – sakė A. Merkel. – Vis dėlto jeigu užkratas toliau taip plis, per kelias savaites pasieksime mūsų sveikatos apsaugos sistemos galimybių ribas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius