Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel: Vokietija nėra sekimo valstybė

Kanclerė Angela Merkel penktadienį per ilgą klausimų ir atsakymų sesiją vykstant rinkimų kampanijai sakė, kad „Vokietija nėra sekimo valstybė“, ir tvirtino, kad apie JAV vykdomą didžiulio masto interneto sekimą sužinojo iš spaudos.
Vokietijos kanclerė Angela Merkel
Vokietijos kanclerė Angela Merkel / „Scanpix“ nuotr.

Žiniasklaidos atstovų klausinėjama dėl JAV nacionalinės saugumo agentūros (NSA) programos PRISM ir to, ar Vokietija apie ją žinojo, ji sakė, kad detalių nežino ir kad Berlynas vis dar laukia atsakymų iš Vašingtono.

A.Merkel pabrėžė, kad „Vokietijos įstatymai yra taikomi Vokietijos teritorijoje“, bet taip pat pripažino, jog tai turi ribas pasaulinių telekomunikacijų sistemų laikais. Ji kalbėjo valandą ir 40 minučių trukusioje metinėje vasaros spaudos konferencijoje.

Iki rinkimų likus devynioms savaitėms, didėja spaudimas A.Merkel dėl pareiškimų apie šnipinėjimą, kuriuos padarė buvęs JAV žvalgybos kontraktininkas Edwardas Snowdenas. Jis taip pat tvirtino, kad Vokietijos užsienio žvalgybos tarnyba BND bendradarbiavo su NSA.

Penktadienį visuomeninio transliuotojo ARD paskelbti apklausos rezultatai rodo, jog daugiau kaip du trečdaliai Vokietijos rinkėjų yra nepatenkinti vyriausybės pastangomis išsiaiškinti šį neaiškų reikalą.

Tačiau ta pati apklausa parodė, kad bent jau kol kas tai nesumažino A.Merkel vyriausybės persvaros prieš rugsėjo 22-osios rinkimus. Du trečdaliai respondentų sakė, kad šis reikalas smarkiai nepaveiks to, kaip jie balsuos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius