Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angelai Merkel nerimą kelią ultradešiniųjų kandidatės sėkmė per prezidento rinkimus Prancūzijoje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pareiškė, kad stiprus ultradešiniųjų jėgų palaikymas kaimyninėje Prancūzijoje kelia nerimą.
Marine Le Pen
Marine Le Pen / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešama, Nacionalinio fronto kandidatė į prezidentus Marine Le Pen per pirmadienį vykusį prezidento rinkimų pirmąjį ratą surinko rekordiškai daug – 18 proc. balsų.

„Šis aukštas rezultatas kelia nerimą, tačiau tikiuosi, kad tai bus išlyginta per antrąjį turą“, – kanclerės atstovo pavaduotojas Georgas Streiteris sakė žurnalistams per eilinę vyriausybės spaudos konferenciją, komentuodamas prieš imigrantus ir Europos Sąjungą (ES) nusistačiusio Nacionalinio fronto sėkmę.

A.Merkel toliau remia Nicolas Sarkozy, bet ji dirbs su tuo, kas laimės antrąjį rinkimų ratą gegužės 6 dieną, sakė G.Streiteris.

„Kanclerė toliau remia prezidentą Sarkozy“, – sakė jis žurnalistams ir pridūrė, kad tikra Prancūzijos ir Vokietijos draugystė nepriklauso nuo postuose dirbančių žmonių.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle taip pat sveikino antrąjį dviejų patikrintų demokratinių kandidatų ratą.

„Natūralu, kad gerbiame Prancūzijos piliečių pasirinkimą rinkimuose“, – sakoma rašytiniame G.Westerwelle pareiškime.

„Tačiau gerai, kad antrasis ratas dabar vyksta tarp dviejų patikrintų demokratinių kandidatų, kurie palaiko Europą ir Vokietijos bei Prancūzijos draugystę“, – pridūrė jis.

A.Merkel ir N.Sarkozy užmezgė glaudžius ryšius kovodami su euro zonos skolų krize, ir ekspertai dabar abejoja, ar ji galėtų panašiai bendrauti su jo varžovu, socialistu Francois Hollande'u, jei šis laimėtų antrąjį rinkimų ratą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius