Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijoje Temzė užliejo daugybę namų, o meteorologai prognozuoja liūtis ir sniegą

Didžioji Britanija toliau kovoja su blogu oru – Temzės upei užliejus daugybę gyvenamųjų namų, meteorologijos tarnybos perspėja apie liūtis ir sniegą, praneša BBC. Šalies ministras pirmininkas Davidas Cameronas aplankė labiausiai nukentėjusias bendruomenes.
Potvynis Anglijoje
Potvynis Anglijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Berkšyro ir Sario grafystėse palei Temzės upę vis dar įspėjama apie potvynio pavojų. Pietų Velse ir pietvakarių Anglijoje perspėjama apie liūtis, kurios, pasak Meteorologijos biuro, dar labiau apsunkins padėtį potvynių užlietose vietovėse.

Be to, Škotijoje, šiaurės Anglijoje ir Šiaurės Airijoje tikimasi sniego.

Pirmadienį Temzės vandenys užliejo daugybę namų. Vakare Sario policija pranešė, kad per dieną evakuoti per 150 žmonių.

Britų Aplinkos agentūra sulaukė griežtos kritikos už tai, kad nepakankamai efektyviai kovoja su potvyniais.

Gamtos stichijos Didžiojoje Britanijoje sukėlė ir politines diskusijas. Britų Aplinkos agentūra sulaukė griežtos kritikos už tai, kad nepakankamai efektyviai kovoja su potvyniais.

Pirmadienį šalies premjeras Davidas Cameronas bei keli ministrai atsisakė išreikšti paramą agentūros vadovui lordui Christopheriui Smithui.

Jis savo ruožtu kaltina šalies Finansų ministeriją, kuri neleidžia agentūrai skirti finansavimo iškasti kanalams Somerseto lygumose, kas padėtų reguliuoti vandens lygio kilimą.

Londonui pavojus negresia

Temzės upė išsiliejo iš krantų, užliedama miestelius aukščiau Londono, o jos vandens lygis pakilo labiausiai per daugelį metų.

Tačiau pavojus Londonui neskelbiamas.

Per Didžiosios Britanijos sostinę tekančios upės ruožas yra apsaugotas Temzės užtvaros – virtinės didžiulių metalinių vartų, įrengtų žemiau Londono centro, kurie gali būti uždaryti gresiant dideliems jūros potvyniams. Sulaikydama iš jūros plūstantį srautą, užtvara taip pat palengvina upės vandens nuotėkį į jūrą.

Sausis Anglijoje šlapiausias nuo 1766 metų. Jos pietvakarinė pakrantę nuolat talžė audros, o didelės teritorijose Somerseto lygumose išbuvo užlietos ilgiau nei mėnesį.

Gyvenate Didžiojoje Britanijoje? Informacija ir nuotraukomis apie potvynį dalinkitės ikrauk@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius