Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos taksistas D.Birdas žmogžudystėms galėjo ryžtis dėl palikimo (nuotraukos)

Trečiadienį į praeivius pradėjęs šaudyti ir 12 žmonių Anglijos Kambrijos grafystėje nužudęs 52 metų taksistas Derrickas Birdas iš pradžių nušovė brolį dvynį.
Britų policija trečiadienį ieškojo ginkluoto užpuoliko, kuris žudė žmones šiaurinės Anglijos vaizdingojo Ežerų krašto miesteliuose.
Britų policija trečiadienį ieškojo ginkluoto užpuoliko, kuris žudė žmones šiaurinės Anglijos vaizdingojo Ežerų krašto miesteliuose. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša „Sky News“, pirminiais duomenimis, D.Birdas taip pat nušovė savo šeimos advokatą ir bičiulį taksistą. Skelbiama, kad didžiausios pastaraisiais dešimtmečiais masinės žmogžudystės Didžiojoje Britanijoje priežastis galėjo būti šeiminis ginčas dėl palikimo.

Prieš nusižudydamas vyriškis nušovė 12 žmonių. Manoma, kad pirmąsias aukas jis nužudė planingai, o paskui pro savo automobilio langą šaudė į atsitiktinius praeivius, pasitaikiusius kelyje. Žudynės truko apie tris valandas.

D.Birdo savižudybės vietoje policija rado du šautuvus. Vienas iš jų – su optiniu taikikliu. Įvykio tyrimą atlieka daugiau nei šimtas Kambrijos grafystės kriminalinės policijos pareigūnų.

Iš aštuonių D.Birdo sužeistų, tačiau išgyvenusių žmonių, trys yra kritinės būklės. Kitų būklė – sunki.

D.Birdą pažinoję žmonės jį apibūdina kaip ramų ir santūrų žmogų, kuris „nė musės nenuskriaus“. Taksistu jis dirbo daugiau nei 20 metų, domėjosi nardymu ir ginklais. Su žmona D.Birdas buvo išsiskyręs. Jis turėjo du vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius