Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ankara: Afganistano taikos konferencija atidėta iki gegužės vidurio

Turkija antradienį pranešė, kad balandžio 24 dieną Stambule planuota tarptautinė Afganistano taikos konferencija nukelta į gegužės vidurį.
Talibano atstovai
Talibano atstovai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nusprendėme atidėti šias derybas“ iki gegužės vidurio, kai baigsis musulmonų šventasis Ramadano mėnuo, sakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu interviu televizijai „HaberTurk“.

Praėjusią savaitę JAV prezidento Joe Bideno administracija paskelbė, kad visi amerikiečių kariai iš Afganistano bus išvesti iki Rugsėjo 11-osios teroristinių išpuolių 20-ųjų metinių.

Kariai bus išvesti keturiais mėnesiais vėliau galutinio termino, numatyto pernai su Talibanu sudarytame susitarime. Pajėgos bus išvedamos nepaisant aklavietės taikos derybose tarp sukilėlių ir Kabulo vyriausybės.

Anksčiau planuota, kad Turkijos kartu su Jungtinėmis Tautomis ir Kataru organizuojama taikos konferencija vyks nuo balandžio 24-osios iki gegužės 4 dienos.

Tačiau M.Cavusoglu antradienį sakė, kad po konsultacijų su Doha, JT ir Vašingtonu Ankara nusprendė, jog „būtų naudinga atidėti“ konferenciją.

„Nėra reikalo skubėti“, – pridūrė Turkijos diplomatijos vadovas.

Anksčiau Ankara sakė, kad derybose dalyvaus Afganistano ir Talibano atstovai.

Tuo metu Talibanas praėjusią savaitę nurodė, kad dar nebaigė vidaus konsultacijų ir nepriėmė sprendimo, ar dalyvaus konferencijoje.

M.Cavusoglu sakė, kad atidėjus konferenciją abi pusės turės daugiau laiko parengti dalyvių sąrašus. Paklaustas, ar derybose bus Talibano atstovų, ministras atsakė: „Žinoma. Ar būtų prasminga rengti šią konferenciją, jei Talibanas joje nedalyvautų?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius