Ankara iškvietė Austrijos pasiuntinį – įžeidė pranešimas dėl lytinės pilnametystės amžiaus

Turkijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Austrijos reikalų patikėtinį, kad pareikštų protestą dėl to, ką pavadino „neteisingu“ pranešimu Vienos oro uoste dėl lytinės pilnametystės amžiaus, dar labiau pabloginusiu abiejų šalių santykius.
Turkai protestuoja prieš dėmesį armenų genocido klausimui.
Turkija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Austrija Turkija

Ankara piktinosi antrašte, kuri buvo rodoma oro uosto ekranuose ir kuri skelbė, kad Turkijoje leidžiami lytiniai santykiai su jaunesniais nei 15 metų vaikais.

„Ši antraštė juodina Turkijos įvaizdį ir yra neteisinga“, – sakė vienas Turkijos diplomatas, kuris kalbėjo po to, kai šeštadienį į ministeriją buvo iškviestas Austrijos pasiuntinys.

Turkijos konstitucinis teismas praėjusį mėnesį nusprendė pritarti baudžiamojo kodekso straipsnio, kuriuo visi lytiniai aktai su jaunesniu nei 15 metų vaiku yra apibrėžiami kaip „seksualinis tvirkinimas“, panaikinimui.

Ankaros ir Vienos santykiai pastarosiomis dienomis smarkiai pablogėjo; keli Austrijos ministrai kalbėjo prieš seniai deklaruotą Turkijos siekį įstoti į Europos Sąjungą, ypač – dėl didelio masto „valymo“, vykdomo po nesėkmingo liepos 15-osios bandymo įvykdyti valstybės perversmą.

Austrijos gynybos ministras Hansas-Peteris Doskozilis palygino Turkiją su „diktatūra“, o Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu apibūdino Austriją kaip „radikalaus rasizmo sostinę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius