-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anne Frank namas per balsavimą Amsterdame taps rinkimų apylinke, pranešė merė

Nyderlanduose lapkričio 22 dieną vyksiančiuose rinkimuose Amsterdame gyvenantys rinkėjai savo valią galės išreikšti neįprastoje vietoje – visame pasaulyje garsiuose Anne Frank (Anos Frank) namuose, pranešė miesto merė.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Femke Halsema (Femkė Halsema) ketvirtadienį laiške miesto tarybai teigė, kad atsižvelgiant į padėtį Izraelyje ir palestiniečių teritorijose, šios rinkimų apylinkės saugumui bus skiriamas ypatingas dėmesys.

Namas ant kanalo kranto, kuris yra viena svarbiausių miesto lankytinų vietų, teoriškai bus uždarytas turistams, tačiau jie bus įleisti, jei balsuoti ateis mažai žmonių, sakė merė.

Šį mėnesį Nyderlandai rengia rinkimus, kurie, kaip manoma, bus dramatiškas politinis įvykis: naujos partijos keičia status quo, o dabartinis ministras pirmininkas Markas Rutte (Markas Rutė) traukiasi po rekordiškai ilgo – 13 metų – darbo.

Apklausos rodo, kad rinkimų kova bus labai įtempta: šiuo metu nežymiai pirmauja populiaraus veikėjo Pieterio Omtzigto (Peterio Omcigto) įkurta partija, po kurios seka pagrindinės centro dešinės ir centro kairės partijos.

Muziejumi tapusiame name žydų Frankų šeima slėpėsi nuo nacių, o Anne rašė savo garsųjį dienoraštį – vieną iš labiausiai išgarsėjusių Holokausto aprašymų. Pasaulyje parduota apie 30 mln. jo egzempliorių.

Dvejus metus slapstęsi, 1944 metais A. Frank ir jos šeima buvo suimti. Paauglė ir jos sesuo 1945 metais mirė Bergeno-Belzeno koncentracijos stovykloje.

Muziejų kasmet aplanko apie milijoną lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius