Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anot Maskvos, Estija didina įtampą santykiuose su Rusija

Rusijos užsienio reikalų ministerija (URM) oficialaus Talino reakciją į rusų valdžios sprendimą pasiūlyti Estijos generaliniam konsului Sankt Peterburge palikti Rusijos teritoriją laiko nekonstruktyvia.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / Photos.com nuotr.

„Nuostabą kelia oficialaus Talino reakcija į šią atsakomąją priemonę“, – tvirtinama pirmadienį paskelbtame Rusijos URM pareiškime.

Dokumente akcentuojama, „kad anksčiau mes siūlėme Estijos valdžiai peržiūrėti sprendimą dėl Rusijos kandidato, nelaukiant, kol susiklostys konfliktinė situacija“.

„Apgailestaujame, kad Estijos valdžia vėl pasirinko nekonstruktyvią liniją, didindama tarpusavio santykių įtampą. Akivaizdu, kad atsakomybė už tai tenka Estijai“, – pabrėžia Rusijos URM.

Dokumente pabrėžiama, kad kovo 1 dieną į Rusijos URM buvo iškviestas Estijos ambasadorius Rusijoje. Jam „buvo pareikšta, kad dėl nedraugiškos Estijos valdžios akcijos neleidžiant paskirti naujo generalinio Rusijos konsulo Narvoje, mes buvome priversti imtis atsakomųjų žingsnių dėl Estijos generalinio konsulo Sankt Peterburge“.

Anksčiau Estijos URM Spaudos tarnyba informavo agentūrą „Interfax“, kad šios šalies Užsienio reikalų ministerija pareiškė protestą Rusijos užsienio politikos žinybai dėl sprendimo išsiųsti iš Sankt Peterburgo Estijos generalinį konsulą Rasmusą Lumį.Užsienio reikalų ministerija išreiškė apgailestavimą ir protestą Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijai dėl pasiūlymo Estijos generaliniam konsului palikti šalį per dvi savaites.

Estijos URM pirmadienį išsikvietė Rusijos ambasadorių Nikolajų Uspenskį ir išsakė savo apgailestavimą ir protestą dėl šio Rusijos URM reikalavimo R.Lumiui išvykti iš šalies.

„Užsienio reikalų ministerija išreiškė apgailestavimą ir protestą Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijai dėl pasiūlymo Estijos generaliniam konsului palikti šalį per dvi savaites“, – sakė Estijos URM atstovas.

Pasak Estijos URM, Rusijos URM paaiškino, kad šis sprendimas yra atsakomasis žingsnis Estijos valdžiai, nepritarusiai į Rusijos generalinio konsulo Narvoje postą siūlomai kandidatūrai.

Estijos generaliniame konsulate Sankt Peterburge agentūrai „Interfax“ pranešė, kad generalinis konsulas R.Lumis eis savo pareigas, kol baigsis jam skirtas dviejų savaičių terminas. „Jis dirbs dar dvi savaites“, – sakė diplomatinės misijos atstovas, paprašytas pakomentuoti Estijos užsienio reikalų žinybos pareiškimą. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius