Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anot Vladimiro Putino, Rusijoje nėra padalinių išdavikams likviduoti, jie patys kojas užvers

Rusijoje nėra specialių padalinių, kurie užsiimtų išdavikų – buvusių specialiųjų tarnybų darbuotojų – likvidavimu, pareiškė ministras pirmininkas Vladimiras Putinas ketvirtadienį tiesioginiame eteryje bendraudamas su šalies piliečiais.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rusijos specialiosios tarnybos tokių priemonių nenaudoja“, – pažymėjo V.Putinas.

„Išdavikai patys kojas užvers“, – pridūrė premjeras.

Klausiamas, ar vadovaujant valstybei, kaip kitų šalių vadovams, V.Putinui teko pasirašyti įsakymus likviduoti užsienyje esančius tėvynės priešus, premjeras atsakė: „Nemanau, kad valstybių vadovai net praeityje pasirašydavo tokius įsakus. Tai specialiųjų tarnybų darbas“.

„Ir sovietiniais, ir Stalino laikais – tai ne paslaptis – buvo specialūs padaliniai, kurie vykdydavo ir užduotis, susijusias su išdavikų likvidavimu. Tokie padaliniai jau seniai panaikinti“, – pažymėjo V.Putinas.

Pasak jo, daugelis specialiųjų tarnybų, iš jų ir Izraelio, naudojosi tokiais metodais, „tačiau, sprendžiant iš visko, toli gražu ne visi to atsisakė“.

Užsiminęs apie paskutinį išdavystės atvejį, kai JAV buvo išaiškinti rusai, kurie vėliau buvo išduoti Maskvai, V.Putinas pažymėjo, kad šis „žmogus išdavė savo draugus, ginklo draugus“.

„Žvalgai – tai žmonės, kurie visą gyvenimą paaukojo tėvynei. Reikia taip, kaip gimtąją, išmokti svetimos šalies kalbą, palikti giminaičius, neturėti galimybės atvykti į jų laidotuves. Pabandykite tai suprasti“, – pažymėjo premjeras.

„Čia atsirado kažkoks gyvulys, kuris tokius žmones išduoda. Kaip jis po to gyvens taip pasielgęs? Kaip žiūrės į savo vaikų akis, tas kiaulė? – retoriškai klausė Rusijos premjeras.

„Nesvarbu, kas ten buvo ir kokius 30 sidabrinių tie žmonės gavo, jie kaulu jiems gerklėje įstrigs“, – su kartėliu ištarė V.Putinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius