Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 05 /18:19

Prorusiški demonstrantai vėl užėmė Donecko regiono administracijos pastatą

Prorusiškai nusiteikusių aktyvistų minia trečiadienį vėl perėmė vietos vyriausybės pastatą rytiniame Donecko mieste, praėjus kelioms valandoms po to, kai juos iš pastato išstūmė milicija.
Donecko administracijos pastatas
Donecko administracijos pastatas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

Papildyta 18.19 val. Maždaug 200 protestuotojų į pastatą pateko pro paradines duris, nepaisant ten buvusių gausių milicijos pajėgų, po visą dieną trukusių protestų prieš prieš jų išvarymą iš vietos administracijos pastato, kurį buvo užėmę nuo pirmadienio.

Ant pastato – vėl Ukrainos vėliava

Dieną Ukrainos vėliava vėl buvo iškelta ant vietos vyriausybės pastato rytiniame Donecko mieste, kur nuo šeštadienio plevėsavo Rusijos vėliava, pranešė įvykio liudininkai.

Milicija nurodė evakuojanti pastatą, kurį nuo pirmadienio laikė užėmę prorusiški demonstrantai.

Milicijos pranešime sakoma, kad evakuacija pradėta gavus pranešimą, jog pastatas užminuotas.

Doneckas, kuris buvo nuversto prezidento Viktoro Janukovyčiaus šalininkų tvirtovė, yra vienas iš kelių rytinių Ukrainos miestų, kuriuose įsiplieskė prorusiškų aktyvistų demonstracijos, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį gavo parlamento leidimą pasiųsti ginkluotąsias pajėgas į kaimyninę šalį.

Demonstrantai, vadovaujami žmogaus, kuris save vadina „liaudies gubernatoriumi“, buvo užsibarikadavę regiono administracijos pastate, reikalaudami nutraukti ryšius su Kijevo vyriausybe ir perduoti milicijos bei saugumo pajėgų kontrolę į jų rankas.

Kijevas kaltina Maskvą kurstant protestus ir teigė, jog daugelis tų demonstrantų yra Rusijos piliečiai, autobusais atvežti iš kaimyninės šalies, kad sukurtų dingstį ginkluotai intervencijai.

„8 val. 30 min. (vietos ir Lietuvos laiku) buvo gautas nežinomo asmens pranešimas, kad regiono tarybos pastate yra granata, – sakė milicijos atstovė Olha Počkalova. – Tyrėjų operatyvinė grupė tikrina šį pranešimą, o žmonės išvedami iš pastato.“

Liudininkai pasakojo, kad Rusijos vėliava, iškelta ant 11 aukštų pastato stogo, buvo pakeista Ukrainos vėliava, tačiau kita Rusijos vėliava tebėra iškelta ant stiebo priešais pastatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius