Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antiislamiško filmo kūrėjams Egipte išduoti arešto orderiai

Egiptas išdavė arešto orderius JAV gyvenantiems antiislamiško filmo kūrėjams. Arešto orderiai leis suimti septynis koptų krikščionis ir Floridoje gyvenantį pastorių, skelbia CNN. Teigiama, kad jiems gresia mirties bausmės.
Protestai Egipte
Protestai Egipte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pigus, prastai padarytas filmas musulmoniškose šalyse sukėlė įniršį, nes jame pranašas Mahometas pavaizduotas kaip mergišius, žudikas. Filmas paskelbtas „Youtube“ tinkle. 

Egipto generalinis prokuroras paskelbė, kad žinomi visi septyni vyrai ir moteris. Jie kaltinami padarę žalą šalies vienybei, užsipuolę islamą, skleidę neteisingą informaciją. Už tokį nusikaltimą įtariamieji gali būti nubausti mirties bausme. 

Anot CNN, bausmė skamba simboliškai, nes visi įtariamieji gyvena už Egipto ribų. Tarp jų yra ir Kalifornijoje gyvenantis filmo prodiuseris Nakoula Basseley Nakoula. Nubausti ketinama ir Morrisą Sadeką, kuris, kaip manoma, įkėlė įrašą į „Youtube“. 

Egiptiečiai į įtariamųjų sąrašą įtraukė ir pastorių Terry Jonesą, su kuriuo režisierius buvo susisiekęs, prašydamas padėti išplatinti vaizdo įrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius