Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antroji Medvedevo vizito Prancūzijoje diena ryški ikonomis ir opozicijos parodėle

Rusijos ir Prancūzijos prezidentai atsitraukė nuo modernių karo laivų klausimo ir antradienį, antrąją Dmitrijaus Medvedevo vizito dieną, Paryžiuje Luvro muziejuje apžiūrėjo 1000 metų senumo ikonų kolekciją.
D.Medvedevas ir N.Sarkozy su žmonomis
D.Medvedevas ir N.Sarkozy su žmonomis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per pirmadienį prasidėjusį pirmąjį Rusijos prezidento oficialų vizitą, D.Medvedevas ir Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy priartėjo prie svarbaus karinio susitarimo ir peržiūrėjo sutartis, suteikiančius didesnę galimybę Prancūzijai dalyvauti Rusijos dujų versle.

Antradienį D.Medvedvas stebėjo, kaip kai kurių didžiausių Rusijos bankų, kalnų pramonės ir aerokosminių firmų vadovai susitiko su Prancūzijos verslininkų sąjungos MEDEF vadovu.  Pasibaigus pagrindinei diplomatinei ir ekonominei D.Medvedvo vizito daliai, Rusijos prezidentas su žmona dėmesį skyrė kultūrinei programai.

Juodu apsilankė Paryžiaus Dievo Motinos katedroje.  Svetlana Medvedeva kartu su Prancūzijos kultūros ministru Francois Mitterrandu ir jo kolega iš Rusijos Aleksandru Avdejevu apžiūrėjo jaunųjų Rusijos menininkų tapybos parodą. Prie jų prisijungė Rusijoje garbinama estrados žvaigždė Mireille Mathieu, kuri tarė kelis žodžius rusų kalba, o Rusijos prezidento žmona su kitais lankytojais kalbėjo prancūziškai.

Paveiksluose atsispindėjo romantiški Rusijos vaizdai – medinės sodybos, dvarai, ryškios valstiečių kaklajuostės ir su impresionistišku įkvėpimu nutapyti Volgos slėnio vaizdai.  Vėliau D.Medvedevas ir N.Sarkozy atvyko į Luvrą, kuris antradieniais yra uždarytas lankytojams, ir apžiūrėjo vieną garsiausią šių metų parodą.

Parodoje „Šventoji Rusia“ demonstruojama 900 metų siekianti Rusijos meno istorija, pradedant pirmosiomis Rusijos Ortodoksų Bažnyčios ikonomis, vėliau pereinant prie XV amžiaus Andrejaus Rubliovo šedevrų iki paveikslų, nutapytų pradėjus valdyti iš Vakarų besimokančiam Petrui Pirmajam. Ši didžiulė kolekcija surinkta iš Rusijos vienuolynų ir muziejų.

Tuo metu netoli nuo Luvro spindesio Rusijos opozicija surengė savo meno parodą nedidelėje galerijoj siauroje gatvelėje prie Operos teatro. Čia buvo demonstruojami rusų dalininkų darbai, tarp kurių buvo ir vaizdai iš Michailo Chodorkovskio teismo proceso.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius