-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

AP: JAV slapta veda derybas su Venesuelos socialistų lyderiu

JAV slapta užmezgė kontaktus su Venesuelos socialistų partijos lyderiu, žmonėms iš prezidento Nicolas Maduro artimos aplinkos siekiant garantijų, kad jie nebus persekiojami už numanomus pažeidimus ir nusikaltimus, jei nusileis stiprėjantiems reikalavimams jį nušalinti, pranešė Donaldo Trumpo administracijos aukšto rango patarėjas.
Diosdado Cabello
Diosdado Cabello / „Scanpix“/AP nuotr.

Socialistų partijos lyderis Diosdado Cabello, laikomas antru pagal įtaką žmogumi Venesueloje po prezidento N.Maduro, praėjusį mėnesį Karakase susitiko su asmeniu, palaikančiu glaudžius kontaktus su D.Trumpo administracija, sakė minėtas pareigūnas naujienų agentūrai „Associated Press“.

Šiuo metu tariamasi dėl antro susitikimo.

VIDEO: „Didžiausia Venesuelos istorijoje“ demonstracija prieš N.Maduro: nušauta moteris, sužeisti 46 žmonės

AP neskelbia tarpininko pavardės ir pokalbio su D.Cabello detalių, nes būgštauja, kad šis asmuo gali dėl to nukentėti. Minėtas pareigūnas kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, nes nėra įgaliotas teikti informacijos apie vykstančias derybas, kurios vis dar yra preliminarios stadijos. Neaišku, ar derybos vyksta su N.Maduro pritarimu, ar be jo sutikimo.

56 metų D.Cabello yra labai įtakinga figūra Venesueloje. Jo įtaka vyriausybei ir saugumo pajėgoms pastebimai išaugo, kai susvyravo N.Maduro valdžia. Tačiau JAV taip pat kaltina D.Cabello dėl didžiulio masto korupcijos, prekybos narkotikais ir netgi grasinimų mirtimi vienam amerikiečių senatoriui.

D.Trumpo administracijos pareigūnas patikino, kad JAV tikrai neieško galimybių atverti kelią D.Cabello pakeisti N.Maduro. Anot jo, šių kontaktų tikslas yra padidinti spaudimą režimui prisidedant prie įnirtingos užkulisinės kovos, kuri, kaip mano Vašingtonas, verda tarp konkuruojančių stovyklų valdančiosios partijos viduje.

VIDEO: Lietuviai pamatė krizę Venesueloje savo akimis: tokio skurdo ir liūdesio dar nebuvo matę

Panašūs kontaktai palaikomi ir su virtine kitų Venesuelos vidaus veikėjų, sakė pareigūnas. Anot jo, Jungtinės Valstijos nusiteikusios išklausyti, ko reikia, kad jie nusigręžtų nuo N.Maduro ir paremtų pereigą.

D.Cabello šių pranešimų kol kas nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius