Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie 800 ugniagesių ir gelbėtojų Ispanijoje netoli Marbeljos kurorto kovoja su siautėjančiu miško gaisru, privertusiu tūkstančius bėgti iš namų

Ispanijoje sparčiai slenkančios liepsnos ir troškūs dūmai penktadienį apglėbė kalnus greta prašmatnaus Marbeljos kurorto, žuvo mažiausiai vienas žmogus, sužeisti penki, tūkstančiai bėgo iš miesto ir apylinkių.
Miškų gaisras Ispanijoje
Miškų gaisras Ispanijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie 800 ugniagesių ir gelbėtojų, palaikomi per 30 lėktuvų ir sraigtasparnių, kovoja su ugnimi, kurią šilti sausi vėjai Ispanijos pietuose varo kurortų link Kosta del Solio (Saulės Kranto) regione.

Liepsnos paryčiais laižė medžių viršūnes, nušviesdamos dangų vietovėje palei 12 kilometrų liniją, kertančią Siera Negros kalnus netoli kurortų.

Ugnies pragare, privertusiame apie penkis tūkstančius gyventojų palikti savo namus, žuvo vienas vyras, viena pora stipriai apdegė, o viena mama su dviem vaikais nuo ugnies slapstėsi urve. Marbeljos ligoninėje gydomi keli apdegusieji.

Pagyvenęs vyriškis padarė didelę klaidą, sumanęs grįžti namo netoli Marbeljos; jis su žmona praėjusią naktį buvo evakuoti. Deja, vėliau jo apdegusį lavoną netoli namo rado ugniagesiai. Beje, ieškoma ir jo žmonos, kuri gali būti sudegusio namo griuvėsiuose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius