Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: 45 proc. respublikonų pritaria Kapitolijaus šturmui

Naujausia „YouGov“ apklausa rodo, kad 45 proc. palaiko trečiadienį prezidento Donaldo Trumpo rėmėjų vykdytą Kapitolijaus šturmą. Panašus skaičius – 43 proc. – respublikonų tokiems veiksmams nepritaria.
D.Trumpo šalininkai Kapitolijoje
D.Trumpo šalininkai Kapitolijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apklausos duomenimis, 2 proc. demokratų respondentų pritaria Kapitolijaus šturmui, 96 proc. – nepritaria.

Tarp nepriklausomų rinkėjų pritariančiųjų skaičius didesnis – 21 proc. Veiksmams, lėmusiems mažiausiai keturių žmonių žūtį, nepritaria 67 proc. nepriklausomų rinkėjų.

VIDEO: Paviešinti vaizdai iš riaušininkų nusiaubto JAV Kapitolijaus

45 proc. respublikonų respondentų pritaria Kapitolijaus šturmui, 43 proc. – prieštarauja.

„YouGov“ apklausoje respondentų buvo klausiama, kiek, jų manymu, kaltės dėl šturmavusiųjų Kapitolijų veiksmų galima priskirti D.Trumpui?

90 proc. demokratų sakė, kad D.Trumpui galima priskirti didelę kaltę, tarp respublikonų tokių buvo 13 proc.

Dar 15 proc. respublikonų sakė, kad D.Trumpą galima kaltinti iš dalies.

69 proc. demokratų respondentų teigė, kad didelę kaltę dėl veiksmų Kapitolijuje reikėtų priskirti Kongreso respublikonams, kurie žadėjo nepatvirtinti Rinkikų kolegijos balsų.

Taip mano tik 11 proc. respublikonų respondentų. 15 proc. sakė, kad Kongreso respublikonai „kalti iš dalies“. Tokios nuomonės laikosi 23 proc. demokratų.

O štai 35 proc. respublikonų mano, kad dėl veiksmų Kapitolijuje kaltas išrinktasis prezidentas Joe Bidenas. Tarp demokratų tokių – vos 2 proc.

VIDEO: Donaldo Trumpo rėmėjai šturmuoja Kapitolijų

17 proc. respublikonų mano, kad J.Bidenas kaltas iš dalies.

Vis dėlto 68 proc. respublikonų mano, kad Kapitolijaus šturmas – grėsmė demokratijai. Tokios nuomonės laikosi 93 proc. demokratų.

Trečiadienį tūkstančiai D.Trumpo rėmėjų, paragintų paties prezidento, susirinko prie Kapitolijaus, kur vyko Kongreso posėdis patvirtinti Rinkikų kolegijos balsavimą dėl J.Bideno pergalės. Netrukus protestuotojai prasiveržė pro barjerus, o galiausiai pateko į patį Kapitolijų.

Vyko jų ir policijos pareigūnų susirėmimai, mažiausiai keturi žmonės žuvo. Pastato viduje D.Trumpo rėmėjai fotografavosi Senato posėdžių salėje, Kongreso narių kabinetuose. Lauke kai kurie jų puolė žurnalistus.

Vis dėlto Kongresas patvirtino J.Bideno pergalę, o D.Trumpas, vis dar tikinantis, kad rinkimai buvo pavogti, pažadėjo sklandų valdžios perdavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius