-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 28 /12:36

Rusijos Gynybos ministerija paaiškino, kodėl virš Sankt Peterburgo buvo uždaryta oro erdvė

Rusijos Pulkovo oro uostas Sankt Peterburge antradienį laikinai sustabdė visus skrydžius, pranešė miesto valdžia susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanale. Rusijos žiniasklaidos kanalai skelbia, kad į orą dėl „neatpažinto objekto“ pakelti naikintuvai. Visi lėktuvai nukreipiami į kitus oro uostus. Tuo metu Rusijos valdžia tikino, kad oro erdvės uždarymas susijęs su mokymais.

Antradienį Rusijoje 200 kilometrų spinduliu buvo uždaryta oro erdvė aplink Sankt Peterburgą.

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad priežastis nebuvo įvardinta, tik atkreipė dėmesį, kad ribojimai truks iki 13.20 val. vietos laiku (12.20 val. Lietuvos laiku).

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“ pridūrė, kad oro erdvė aplink Sankt Peterburgo Pulkovo oro uostą uždaryta 200 km spinduliu.

Tuo metu Rusijos kanalas „Baza“ skelbia, kad teritorijoje paskelbtas planas „Kover“ (Kilimas), kuris aktyvuojamas, kai neteisėtai kertama siena arba oro erdvėje pasirodo neatpažintų objektų. Šis signalas reiškia, kad visi orlaiviai turi nedelsiant nusileisti arba palikti teritoriją.

Vasario viduryje Leningrado srityje toks signalas jau buvo įvestas, kai buvo uždaryta oro erdvė virš Lodeinojės miestelio.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad oro erdvės uždarymą virš Sankt Peterburgo galėjo lemti masinė dronų ataka – naktį buvo užpulti Belgorodas ir „Rosneft“ naftos saugykla Tuapsėje.

Sankt Peterburgo valdžia savo ruožtu paskelbė, kad Pulkovo oro uoste skrydžiai atidedami, bet „oro uostas ir jo paslaugos veikia įprastu režimu“.

Pasak „Baza“, virš miesto buvo pakelti naikintuvai.

Remiantis „Flightradar“ duomenimis, civiliniai orlaiviai į Sankt Peterburgą neskrenda.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad per Sankt Peterburgo oro erdvę skrendantys lėktuvai apsisuka ore.

VIDEO: Sankt Peterburgo oro uostas antradienį laikinai sustabdė skrydžius – liudija ir „Flightradar“ duomenys

Pakomentavo ministerija

Rusijos Gynybos ministerija pranešė, kad Sankt Peterburgo oro erdvė uždaryta, nes vyksta „oro gynybos mokymai“. Apie tai paskelbė prokremliška naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Budinčios oro gynybos pajėgos treniravosi aptikti, perimti ir nustatyti numatomą pažeidėjo taikinį, taip pat sąveikauti su gelbėjimo tarnybomis ir teisėsaugos institucijomis ekstremalios situacijos atveju“, – agentūra cituoja ministeriją.

Pranešama, kad rusai pratybose naudojo naikintuvus, kurie skraidė „treniruodamiesi perimti ir nustatyti numanomą pažeidėjo taikinį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius