Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsaugos nuo lietuvių paprašęs britas policijoje išvadintas rasistu

Policijos apsaugos nuo namus užgrobiančių lietuvių paprašęs senyvas britas buvo išvadintas rasistu, rašo šalies laikraštis „The Daily Express“.
Britų policija trečiadienį ieškojo ginkluoto užpuoliko, kuris žudė žmones šiaurinės Anglijos vaizdingojo Ežerų krašto miesteliuose.
Britų policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Škotijos Ist Kilbraido miestelyje gyvenantis 78 metų Joe Cerolis nuėjo į vietos policijos nuovadą paprašyti, kad jam išvykus pareigūnai kartkartėmis užmestų akį į jo namą. Vyras nerimavo dėl imigrantų, kurie gali įsikelti į jo būstą, kai su žmona bus mėnesiui išvykęs į Belgiją ir Prancūziją. Vyras buvo girdėjęs istoriją, kai lietuviai įsikėlė į šunis pavedžioti išėjusio vyro namus. Grįžęs vyras užklupo įsilaužėlius, pro langus mėtančius jo daiktus.

Esu labai įpykęs ir įsižeidęs. Nevadinu visų lietuvių nusikaltėliais. Galbūt tas pareigūnas per daug mokėsi politinio korektiškumo.

Tačiau kai vyras nuogąstavimus išsakė policijai, šie pareiškė, kad jis galįs būti nubaustas dėl rasizmo, jei kas nors nugirstų.

„Nerimavau dėl savo turto ir nuėjau paprašyti policijos pagalbos. Ten mane išvadino rasistu. Esu labai įpykęs ir įsižeidęs. Nevadinu visų lietuvių nusikaltėliais. Galbūt tas pareigūnas per daug mokėsi politinio korektiškumo“, – sakė Joe.

Ši istorija sukėlė žmonių pasipiktinimą. „Atėjo laikas policijai atsibusti ir imti skirti rasizmą ir vyro, kuris visą gyvenimą dirbo, mokėjo mokesčius, o dabar prašo policijos apsaugoti jo turtą, nerimą. Gal tai buvo paprastas nesusipratimas, tačiau jis rodo, kad politinis korektiškumas šioje šalyje jau tampa nebekontroliuojamas“, – sakė Kampanijos prieš politinį korektiškumą direktorius Richardas Cooke'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius