Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 22 /16:55

Apvirtusio kelto Tanzanijoje aukų padaugėjo iki 207

Apvirtusio kelto Tanzanijoje aukų šeštadienį padaugėjo iki beveik 207, šeštadienį paskelbė vietos pareigūnai, gelbėtojams pavykus ištraukti iš laivo dar vieną išgyvenusįjį. Anksčiau šeštadienį valstybinė televizija TBC pranešė apie 151 auką.
Keltas Tanzanijoje
Keltas Tanzanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Tanzanija Keltas

Nors pastarosiomis dienomis geso viltys, kad bus rasta daugiau gyvų žmonių, trečią gelbėjimo operacijos dieną, darbuotojai aptiko gyvą vieną inžinierių, kuriam pavyko rasti apvirtusiame laive oro.

Anot Ukerevės rajonui atstovaujančio parlamentaro Josepho Mkundi, inžinierius užsirakino „specialiajame kambaryje“, kur buvo pakankamai oro, kad šis išliktų gyvas po to, kai ketvirtadienį „NV Nyerere“ apvirto netoli Ukaros salos prieplaukos.

Pranešti skaičiai taip pat rodo, kad keltas – kuris, anot vietos žiniasklaidos buvo skirtas 100 keleivių – plukdė gerokai nei dvigubai daugiau žmonių.

Tanzanijos prezidentas Johnas Magufuli penktadienį nurodė suimti keltą administravusius asmenis.

Su AFP bendravę liudininkai sako, kad keltas nuskendo, išsilaipinimui besiruošusiems keleiviams suplūdus į artėjusio prie prieplaukos laivo kraštą. Kiti liudininkai kaltino kapitoną, kuris, jų teigimu, atliko šiurkštų manevrą.

Savo kalboje, transliuotoje per visuomeninę televiziją „TBC One“ J.Magufuli pažymėjo, jog „akivaizdu, kad keltas buvo perpildytas“ ir pridūrė, kad „aplaidumas kainavo mums tiek daug... vaikų, motinų, studentų, pagyvenusiųjų gyvybių“.

„Nurodžiau suimti visus asmenis, atsakingus už kelto administravimą. Areštai jau prasidėjo“, – pareiškė Tanzanijos lyderis.

Prezidentas paskelbė šalyje keturių dienų gedulą ir pažadėjo, kad vyriausybė padengs aukų laidojimo išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius