Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arabų Lyga planuoja pasiūlyti taikos planą Sirijai

Arabų Lyga sekmadienį informavo apie taikos iniciatyvą, turinčią padėti išspręsti krizę Sirijoje, kur vyriausybės pajėgos tebežudo protestuotojus, o aktyvistai paskatino melstis už „kankinius“.
Sirijos piliečiai siekia išsivaduoti iš represyvaus, šalį valdančio B.al-Assado režimo
Sirijos piliečiai siekia išsivaduoti iš represyvaus, šalį valdančio B.al-Assado režimo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Arabų Lygos vadovas Nabilas al Arabi išvyks į Damaską, kur pateiks „iniciatyvą išspręsti šią krizę“, sakoma pranešime, paskelbtame sekmadienio rytą po arabų šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo Kaire.

Kol kas neaišku, kada N.al Arabi atvyks į Damaską, tačiau Rusija taip pat paskelbė pirmadienį pasiųsianti į Sirijos sostinę savo diplomatinį pasiuntinį, informuoja naujienų agentūra ITAR-TASS.

Kaimyninės Turkijos prezidentas Abdullah Gulas, kurio šalies geri santykiai su Damasku pastaruoju metu pašlijo dėl Sirijos vyriausybės griežtų veiksmų prieš režimą siekiančius nuversti protestuotojus, pareiškė, kad Ankara prarado pasitikėjimą Sirijos režimu.

Tuo tarpu Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA išplatino vyriausybės pranešimą, perspėjantį protestuotojus nedalyvauti demonstracijose sostinėje, kurias buvo raginama rengti per socialinį tinklalapį „Facebook“.

„Vidaus reikalų ministerija prašo piliečių neatsiliepti į raginimus socialiniuose tinkluose dalyvauti demonstracijose ir susirinkimuose pagrindinėse Damasko aikštėse dėl jų pačių saugumo“, – sakoma šiame pranešime.

Tuo tarpu judėjimas „2011-ųjų Sirijos revoliucija“, kuris yra pagrindinė šių protestų varomoji jėga, sekmadienį paragino melstis „bažnyčiose ir mečetėse už laisvės kankinius“, nurodoma viename „Facebook“ pranešime.

Jungtinės Tautos (JT) nurodo, jog nuo protestų prieš Sirijos režimą pradžios kovo viduryje šioje šalyje žuvo per 2 200 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius