-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arabų pasaulis gana ramiai reagavo į bin Ladeno žūtį, rašo JAV laikraštis

Arabų šalių gyventojai apskritai ramiai reagavo į pranešimus, kad Pakistane žuvo „al Qaeda“ lyderis Osama bin Ladenas, rašo JAV laikraštis „The Washington Post“.
O.bin Ladenas
O.bin Ladenas

„Prieš dešimt metų naujiena apie O.bin Ladeno žūtį būtų sukėlusi protrūkį įtūžio, nukreipto prieš JAV. Bet dabar šį regioną drebina dažniausiai taikios revoliucijos. Ir todėl reagavimas į teroristų lyderio žūtį dabar prislopintas. Tai – dar vienas požymis, kad arabų pasaulis iš esmės keičiasi“, – sakoma straipsnyje.

„Mes galime pamatyti, kad vyksta protestai prieš laisvių ir demokratijos pažeidimus. Bet protesto akcijos prieš bin Ladeno likvidavimą neįmanomos“, – pareiškė kalbėdamas apie padėtį arabų šalyse Mustafa Alani, Terorizmo ir saugumo klausimų tyrimo programos Dubajuje vadovas.

Pasak jo, arabų pasaulyje matyti „al Qaeda“ mirtis.

„Daugeliui bin Ladenas buvo vienas iš senojo arabų pasaulio simbolių. Šio pasaulio dalys – ir buvę Egipto ir Tuniso prezidentai, anksčiau šiais metais netekę valdžios per liaudies suskilimus“, – pabrėžia „The Washington Post“.

„Laikas sunaikinti bin Ladeną buvo pasirinktas idealiai. Osama buvo vienas iš tų, kuriam teko atsakomybė už arabų pasaulio kančias, pralaimėjimus ir sąstingį. Dabar gi jo žūtis – tai naujas impulsas šiuo metu gimstančio nuosaikaus ir demokratinio arabų pasaulio šalininkams“, – mano JAE universiteto politologijos profesorius Abdulhalekas Abdulah.

Drauge „The Washington Post“ pabrėžia, kad kai kurie judėjimai arabų šalyse vis dėlto nesusilaikė nuo kritinių pastabų Jungtinėms Valstijoms.

Štai Egipto Brolių musulmonų judėjimas paragino JAV išvesti kariuomenę iš arabų šalių, nes Vašingtonas, nukovęs O.bin Ladeną, gali manyti, kad iškovojo pergalę kovoje su terorizmu, o palestiniečių islamistinis judėjimas „Hamas“ pirmadienį pavadino teroristų lyderį „arabų ir musulmonų kariu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius