Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Archeologai spėja: Pasaulio prekybos centro vietoje rastas laivas buvo pastatytas XVIII amžiuje

Kaip teigiamas JAV archeologų ataskaitoje, pastaruosius kelerius metus tyrinėtas laivas, kuris buvo rastas Pasaulio prekybos centro (PPC) vietoje 2010 metais, greičiausiai yra pastatytas XVIII amžiuje. Apie tai informuoja Tvn24.pl.
Pasaulio prekybos centro vietoje rastos laivo liekanos
Pasaulio prekybos centro vietoje rastos laivo liekanos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Laivo liekanos buvo surastos prieš metus. Jas 7 metrų gylyje aptiko darbininkai, kurie dirbo kasant pamatus naujam statiniui vietoj „al Qaeda“ teroristų sugriautų bokštų dvynių.

Atrasto laivo korpusą archeologai tyrinėjo visus šiuos metus, tačiau viešai savo tyrimo rezultatų neskelbė. Tik pastarosiomis dienomis pasirodė žinių apie laivą ir jo kilmę. Nustatyta, kad tai Šiaurės Amerikoje pastatytas laivas, tačiau iki šiol nebuvo aišku, kada jis pastatytas ir kurioje tiksliai vietoje.

Kolumbijos universiteto mokslininkų analizė parodė, kad greičiausiai laivas pastatytas Filadelfijos laivų statykloje, nes kaip tik šio miesto apylinkėse auga baltasis ąžuolas, kurio mediena ir panaudota laivui.

Anot archeologų, medžiai nukirsti 1773 metais, o tais laikais Filadelfija buvo vienas didžiausių centrų JAV, kur statyti laivai. Čia buvo daug medienos, tad labai tikėtina, kad šis Niujorke rastas laivas kilęs kaip tik čia.

Spėjama, kad laivą suprojektavo olandai, o juo buvo vežiojami žmonės ir kroviniai. Vėliau laivas atsidūrė sąvartyne žemutiniame Manhatene, kur ir išdygo Pasaulio prekybos centro bokštai dvyniai.

Griuvėsiais PPC virto 2001 metais rugsėjo 11-ąją, kai „al Qaeda“ užgrobė du keleivinius lėktuvus ir nukreipė juos į bokštus dvynius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius