-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Areštuotas Kanados policijos pareigūnas galėjo matyti užsienio žvalgybos informaciją

Kanados karališkosios raitosios policijos (RCMP) žvalgybos aukšto rango pareigūnas, kuris praėjusią savaitę buvo areštuotas įtarus jį slaptų dokumentų vagyste, turėjo leidimą susipažinti su Kanados užsienio sąjungininkių pateikiama informacija, pirmadienį pranešė RCMP.
Antrankiai
Antrankiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kanada Vagystė

Cameronas Ortisas, kuris buvo areštuotas ketvirtadienį, dirbo RCMP Nacionalinio žvalgybos koordinavimo centro generaliniu direktoriumi ir „turėjo leidimą gauti Kanados žvalgybininkų bendruomenės turėtą informaciją“, sakoma RCMP komisarės pareiškime.

„Jis taip pat turėjo leidimą gauti žvalgybinę informaciją, ateinančią iš mūsų sąjungininkų šalies viduje ir užsienyje“, – sakė komisarė Brenda Lucki.

„Suprantame potencialią riziką... mūsų partnerių Kanadoje ir užsienyje operacijoms“, – sakoma pareiškime, kuriame priduriama, kad vykdomas tyrimas.

B.Lucki konkrečiai nenurodė, kurias užsienio organizacijas gali paveikti ši paslapčių vagystė.

Kanada priklauso žvalgybos aljansui „Five Eyes“ („Penkios akys“) su Australija, Naująja Zelandija, Didžiąja Britanija ir Jungtinėmis Valstijomis.

Kanados laikraštis „The Globe and Mail“ šeštadienį pranešė, kad C. Ortiso areštas yra susijęs su vienu dideliu korupcijos tyrimu dėl 230 mln. dolerių (208,5 mln. eurų) vertės sukčiavimo schemos, kurią, kaip įtariama, vykdė Rusijos vidaus reikalų ministerijos ir mokesčių inspekcijos aukšto rango pareigūnai.

C.Ortisui, kuris RCMP dirbo nuo 2007-ųjų, gresia penki kaltinimai pagal Kanados baudžiamąjį kodeksą ir Informacijos saugumo įstatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius