Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentina legalizavo marihuanos laikymą asmeniniam vartojimui

Argentinos Aukščiausiasis Teismas antradienį legalizavo mažo marihuanos kiekio laikymą asmeniniam vartojimui ir atmetė griežtus provincijų įstatymus dėl narkotikų, kuriuose numatytas bausmes laiko nekonstitucinėmis.
Marihuanos plantacijos
Marihuanos plantacijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis sprendimas gina „suaugusių asmenų, kurie yra atsakingi už savo pačių elgesį, privatumą“, sakoma teismo pareiškime.

Jame nurodoma, kad Konstitucija gina „privačius asmenų veiksmus, kurie niekaip nepažeidžia tvarkos ar visuomenės moralės ir nekenkia trečiajai šaliai, už kuriuos atsakoma prieš Dievą be teisėjo autoriteto“.

Teismas tokį sprendimą priėmė dėl penkių jaunuolių, kurie buvo areštuoti per reidą 2006 metų pradžioje ir nuteisti, bylos. Per tą reidą policija pas kiekvieną jų rado nuo vienos iki trijų marihuanos suktinių.

Nors šį sprendimą galima laikyti argentiniečių, siekiančių panaikinti įstatymus, pagal kuriuos daugelis kaip pramogą narkotikus vartojančių žmonių tapo nusikaltėliais, pergale, Aukščiausiasis Teismas savo pareiškime pabrėžia, kad jo sprendimo „negalima laikyti teisiniu leidimu bet kaip vartoti“ narkotikus.

Minimas sprendimas buvo priimtas vos keturios dienos po to, kai Meksika legalizavo tokių narkotikų kaip heroinas, marihuana ir kokainas nedidelio kiekio laikymą, teigdama, kad ribotus resursus geriau naudoti kovai su organizuotu narkotikų nusikalstamumu.

Nuo šiol meksikiečiai nesibaimindami baudžiamojo persekiojimo gali turėti iki 5 g marihuanos, 500 mg kokaino, 2 g opiumo ar 50 mg heroino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius