Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinos prezidentas neigia piktavališkai vengęs deklaruoti ofšorinius aktyvus

Argentinos prezidentas Mauricio Macri ketvirtadienį pareiškė, kad nebuvo jokio „piktybinio nepaminėjimo“ jo turto deklaracijoje, kurią jis privalėjo pateikti kaip valstybės pareigūnas, kai nutekintieji „Panama Papers“ atskleidė jo ofšorinius finansinius interesus.
Naujasis Argentinos prezidentas Mauricio Macri švenčia pergalę
Argentinos prezidentas Mauricio Macri / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Negavau jokio mokėjimo eidamas (ofšorinių įmonių) direktoriaus pareigas. Šiandien pristatysiu į teismą ir pateiksiu visą reikalingą informaciją, kad teisėjas įvertintų, ar tai, ką padariau, yra teisinga“, – valstybės vadovas sakė per televiziją.

Konservatyvių pažiūrų prezidento pareiškimas, kad jis nepadarė jokio nusikaltimo, nuskambėjo po to, kai federalinis prokuroras pradėjo tyrimą dėl jo finansų.

„Esu ramus. Aš laikiausi įstatymo. Man nėra ko slėpti, – tikino M.Macri. – Pasiunčiau dokumentus ištirti antikorupciniam biurui. Tačiau rytoj pateiksiu teisingumo sistemai vadinamąją patikimumo deklaraciją. Turėdamas visą tą informaciją teisėjas matys, kad sakiau tiesą. Esu pasiruošęs stoti prieš bet kurį teisėją.“

„Panamos popieriai“ – milijonai dokumentų apie ofšoriniu įmonių tinklą, nutekinti iš Panamos teisinių paslaugų firmos „Mossack Fonseca“, – atskleidė, kad daug įtakingų politikų, garsenybių ir sporto žvaigždžių turi slaptų finansų.

E.Macri, tapęs Lotynų Amerikoje bręstančio dešiniųjų jėgų atgimimo veidu, buvo įvardytas kaip dviejų ofšorinių įmonių direktorius – kitaip negu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas arba Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, kurie su šiuo skandalu siejami tik dėl savo artimiausios aplinkos narių įtartinos veiklos.

Argentinos federalinis prokuroras Federico Delgado sakė paprašęs teisėjo pareikalauti informacijos iš nacionalinės mokesčių agentūros ir kovos su korupcija biuro, kad nustatytų, ar M.Macri „piktavališkai nepapildė savo prisiektinos (turto) deklaracijos“, kurią privalo pateikti Argentinos viešieji pareigūnai.

M.Macri minimas kaip dviejų ofšorinių įmonių, iš kurių viena registruota Bahamuose, o kita – Panamoje, direktorių tarybos narys.

Jis tų pareigų nepaminėjo savo finansų deklaracijose, kai tapo Buenos Airių meru 2007 metais arba prezidentu pernai gruodį.

M.Macri, per prezidento rinkimų kampaniją žadėjęs kovoti su korupcija, atėjęs į valdžią ėmėsi virtinės laisvosios rinkos reformų, turinčių panaikinti jo kairiųjų pažiūrų pirmtakų Nestoro ir Cristinos Kirchnerių palikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius