Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 07 /18:25

Argentinos teisėjas įsakė suimti buvusią prezidentę C.F.de Kirchner

Argentinos teisėjas ketvirtadienį įsakė suimti buvusią šalies prezidentę Cristiną Fernandez de Kirchner dėl to, kad ji tariamai slėpė Irano sąsajas su 85 žmonių gyvybes nusinešusiu sprogimu Buenos Airių žydų centre 1994 metais, pranešė vienas šaltinis iš teismo.
Argentinos prezidentė Cristina Fernandez de Kirchner
Argentinos prezidentė Cristina Kirchner / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Argentina Teismas

Teisėjas Claudio Bonadio įstatymų leidėjų paprašė panaikinti C.F.de Kirchner teisinę neliečiamybę, kurią ji gavo praėjusią savaitę davusi priesaiką Senate.

Kad ji būtų panaikinta, reikia, jog tam pritartų du trečdaliai Senato narių.

C.F.de Kirchner prezidentės pareigas ėjo 2007-2015 metais, o dabar yra senatorė. Anksčiau ji yra pavadinusi šią bylą „absurdiška“.

„Kaip neretai nutinka Argentinoje, ši žinia pirmiausiai buvo nutekinta žiniasklaidai, o pati C.F.de Kirchner dar nebuvo informuota“, – naujienų agentūrai AFP sakė buvusios prezidentės patarėjas.

Teisėjas taip pat įsakė suimti keletą eksprezidentės patarėjų ir šalininkų, tarp kurių yra buvęs prezidentūros sekretorius Carlosas Zanninis ir aktyvistas Luisas D'Elia, kaltinamų tais pačiais nusižengimais. Buvusį užsienio reikalų ministrą Hectorą Timermaną įsakyta laikyti namų arešto sąlygomis, nes jis turi sveikatos problemų.

Prokuroras Eduardo Taiano sakė, kad už kaltinimus valstybės išdavyste gresia 10-15 metų kalėjimo bausmė, o už informacijos slėpimą sunkinančiomis aplinkybėmis baudžiama šešerių metų laisvės atėmimo bausme.

C.F.de Kirchner ir kiti įtariamieji neigia nusikaltę ar slėpę informaciją, susijusią su didžiausiu teroristiniu išpuoliu šalyje, kai Argentinos žydų savitarpio asociacijos (AMIA) centre nugriaudėjo sprogimas. Per šį išpuolį žuvo 85 žmonės, o dar šimtai buvo sužeisti.

Tyrėjai dėl šios atakos kaltina aukšto rango Irano pareigūnus, tačiau Teheranas neigia turėjęs ryšių su šiuo išpuoliu ir atsisakė išduoti įtariamuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius