Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arizonoje siaučiant dulkių audrai per avarijas keliuose žuvo vienas žmogus, apie 15 sužeisti

Dulkių audra, antradienį slinkusi per Arizonos dykumą, smarkiai pablogino matomumą ir sukėlė dideles avarijas, per kurias susidūrė dešimtys automobilių, taip pat žuvo vienas žmogus, o dar bent 15 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Temos: 1 Arizona

Pirmieji du susidūrimai įvyko po vidurdienio, kai vėjo nešamas dulkių debesis staiga užklojo kelią „Interstate 10“ netoli Pikačo gyvenvietės, maždaug pusiaukelėje tarp Finikso ir Tusono. Per šias avarijas susidūrė 16 automobilių ir žuvo vienas žmogus.

Naujienų reportažuose buvo matomi dulkių sūkuriai, siaučiantys tarp dešimčių automobilių, sunkvežimių ir greitosios pagalbos mašinų, sustojusių kelkraštyje arba susidūrusių greitkelyje. Dėl tiršto dulkių debesies sužeistųjų nebuvo įmanoma išskraidinti sraigtasparniu.

„Panašu į karo zoną“, – naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė vienas iš pirmųjų į įvykio vietą atskubėjusių gelbėtojų Patrickas Calhounas.

„Tai vienas iš didžiausių masinių susidūrimų, įvykusių (kelyje) I-10“, – pridūrė jis.

Arizonoje dažnai kyla dulkių audros, esant sausiems ir vėjuotiems orams. Daugiau nei 1,5 kilometro aukščio dulkių debesys gali bemat apgaubti didelę teritoriją, o matomumas juose kai kada būna nulinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius