Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arizonoje suimtas devynių žmonių nužudymu įtariamas vyras

Arizonos valstijoje Finikso mieste pirmadienį suimtas vyras, kaip įtariama, nužudęs devynis žmones ir surengęs daugiau kaip dešimtį šaudynių.
Incidentas ant Kapitolijaus kalvos
Arizonoje suimtas devynių žmonių nužudymu įtariamas vyras / „Scanpix“/AP nuotr.

23 metų Aaronui Juanui Saucedo pateikti 26 kaltinimai dėl nužudymų, užpuolimų sunkinančiomis aplinkybėmis ir šaudymo iš automobilio, sakė Finikso policijos vadė Jeri Williams.

Dauguma nužudymų ir šaudynių, siejamų su šiuo įtariamuoju, pramintu „šauliu maniaku“, buvo įvykdyta nuo 2015-ųjų rugpjūčio iki 2016-ųjų liepos viename Finikso rajone, kuriame daugiausia gyvena lotynų amerikiečiai.

Pistoletu ginkluotas šaulys sutemus išeidavo medžioti aukų, nurodė policija. Taikiniais jis pasirinkdavo žmones, kurie būdavo šalia savo namų arba sėdėdavo automobiliuose.

X80001/Aaronas Juanas Saucedo
X80001/Aaronas Juanas Saucedo

A.J.Saucedo jau buvo suimtas praėjusį mėnesį dėl 2015 metų rugpjūtį įvykdyto nužudymo. Įtariama, kad šaulys nušovė 61 metų Raulį Romero, kuris susitikinėjo su jo motina.

Pareigūnai po išsamaus tyrimo A.J.Saucedo susiejo su byla dėl virtinės nužudymų, kuri beveik buvo patekusi į aklavietę.

Policijos teigimu, po R.Romero nužudymo praėjus maždaug keturiems mėnesiams, 2016 metų sausio 1-ąją, A.J.Saucedo nušovė 22 metų Jesse'ą Olivasą, tuo metu stovėjusį šalia savo namų.

Policijos teigimu, po R.Romero nužudymo praėjus maždaug keturiems mėnesiams, 2016 metų sausio 1-ąją, A.J.Saucedo nušovė 22 metų Jesse'ą Olivasą, tuo metu stovėjusį šalia savo namų.

Nuo praėjusių metų kovo iki liepos jis nužudė dar kelis žmones, sakė policija.

Galiausiai per 12 šaudynių buvo nužudyti iš viso devyni žmonės. Visos aukos, išskyrus pirmąją, buvo pasirinktos atsitiktinai, teigė J.Williams.

Už sunkų darbą ir patarimus suimant A.J.Saucedo Finikso policijos viršininkė dėkojo savo detektyvams bei bendradarbiavusioms federalinėms agentūroms.

„Užjaučiame nužudytųjų artimuosius. Šiandien esame arčiau to, kad suteiktume jiems teisingumą, kurio jie nusipelnė“, – sakė ji.

Pasak policijos, minėti nužudymai nebuvo susiję su šaudymais greitkelyje, 2015 metais Finikse kėlusiais baimę vairuotojams.

Vis dėlto netikėtai susiklosčius aplinkybėms A.J.Saucedo ginklas, kuriuo jis nušovė savo motinos draugą, buvo patikrintas ir minėtų šaudynių byloje, nurodė Viešojo saugumo departamentas.

Tas 9 mm kalibro pistoletas buvo tokio paties tipo, kaip ir panaudotas per šaudymus greitkelyje. Visgi pareigūnai tvirtina, kad A.J.Saucedo nėra susijęs su ta byla.

Tas 9 mm kalibro pistoletas buvo tokio paties tipo, kaip ir panaudotas per šaudymus greitkelyje. Visgi pareigūnai tvirtina, kad A.J.Saucedo nėra susijęs su ta byla.

Viešojo saugumo departamento pareigūnai sakė, kad nebuvo atlikta to ginklo balistinė ekspertizė, o keliomis dienomis vėliau jis buvo grąžintas į lombardą, kuriam A.J.Saucedo buvo pardavęs savo pistoletą. Tyrimas buvo nutrauktas, nes tyrėjai nustatė įtariamojo, galimai surengusio minėtas šaudynes, tapatybę.

A.J.Saucedo byla buvo nutraukta, tačiau kai kurie tyrėjai tebemano, kad tikrasis kaltininkas yra būtent jis.

Vis dėlto policija nenurodė, kodėl mano, jog šaudynes surengė A.J.Saucedo. Naujienų agentūrai AP pirmadienį nepavyko susisiekti su valstybės paskirtu advokatu.

Policijos teigimu, A.J.Saucedo 2016 metų kovo 17 dieną šaudė į du paauglius ir sužeidė vieno iš jų ranką. Kitą dieną įtariamasis vėl ėmėsi ginklo, tačiau tąkart jo išpuolis aukų nepareikalavo.

Kita A.J.Saucedo auka tapo 21 metų Diego Verdugo-Sanchezas. Jis buvo nušautas 2016 metų balandžio 1 dieną šalia savo namo.

Policija taip pat mano, kad A.J.Saucedo 2016-ųjų balandžio 19 dieną nužudė 60 metų Krystal White, birželio 3-ąją – Horacio de Jesusą Peną, birželio 10 dieną – Manny Castro Garcią, o birželio 12 dieną – Angelą Linner, Stefanie Ellis ir 12-metę Maleah Ellis.

Per paskutinę A.J.Saucedo ataką praėjusių metų liepos 11 dieną 21 metų vyrui ir jo ketverių metų sūnėnui pavyko išvengti sužalojimų. Tąkart įtariamasis ėmė šaudyti į automobilį, kuriame jie sėdėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius