Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėnija renka šalies prezidentą, pasikeitimų nesitikima

Armėnai pirmadienį renka šalies prezidentą. Manoma, kad juo dar vienai penkerių metų kadencijai bus perrinktas Serge’as Sarkisianas, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Armėnija pirmadienį renka naują prezidentą.
Armėnija pirmadienį renka naują prezidentą. / Reuters/Scanpix nuotr.

Apklausos rodo, kad S.Sarkisianas gaus daugiau nei 60 proc. balsų. Pagrindinis jo konkurentas – Paveldo partijos lyderis Raffi Hovannisianas. 

Dar vienas kandidatas, Paruyras Hayrikiyanas, praėjusį mėnesį buvo pasikėsinta į jo gyvybę – jis buvo pašautas. Kurį laiką Paruyras Hayrikiyanas gydytas ligoninėje, bet išleistas ir vėl kreipėsi į medikus dėl prastai savijautos. 

Ketvirtasis kandidatas , Andrias Ghukasyanas, nuo prezidento kampanijos pradžios paskelbė bado streiką. Jis deda visas pastangas, kad įtikintų valdžios institucijas panaikinti dabartinio šalies vadovo S.Sarkisiano kandidatūrą, o tarptautinius stebėtojus boikotuoti rinkimus. 

Į prezidento postą kandidatuoja ir Armanas Melikyanas. Jis teigė nebalsuosiantis pirmadienį, nes mano, kad rinkimai bus palankūs prezidentui. 

Praėjusį mėnesį Europos Parlamentinė Asamblėja pareiškė didelį susirūpinimą dėl pagrindinių politinių partijų, iš kurių tikėtasi kelių kandidatų į prezidentus pristatymo, partijos nusprendė neteikti kandidatų, nes nepasitiki rinkimų eiga. 

Po S.Sarkisiano pergalės 2008 metais šalyje tarp policijos ir opozicijos rėmėjų kilo mirtini susirėmimai. Pastarieji teigė, kad rezultatai buvo suklastoti. Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija tikino, kad balsavimas atitinka tarptautinius standartus. 

Prezidento šalininkai teigia, kad rinkimai pirmadienį apsieis be smurto ir įtarinėjimų sukčiavus, esą bus įrodyta, kad buvusi sovietinė respublika yra politiškai stabili. 

Praėjusių metų kovą vykusius parlamento rinkimus laimėjo S.Sarkisiano Respublikonų partija. 

Rinkimų fone pagrindiniu klausimu tapo ekonomika. Nors pernai ji ūgtelėjo apie 7 proc., nedarbas siekia 16 proc., o apie trečdalis tautos gyvena žemiau skurdo ribos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius